I dag er den store dagen og om litt over en time drar vi til flyplassen. For å roe ned stemningen noe (i alle fall for min egen del) tenkte jeg å poste en oppskrift som tar meg tilbake til da jeg var liten og ikke hadde noen bekymringer i det hele tatt.
Jeg synes man skal bake det man har lyst til og har egne tradisjoner med. Selv skulle jeg gjerne bakt alle verdens sorter, men jeg velger likevel og prioritere "de gode gamle"
Mange kaller disse for brune pinner, hjemme hos oss har de alltid blitt kalt Cola pinner.
Colapinner
- 200 g sukker
- 200 g smør
- 1 eggeplomme
- 300 g mel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts natron
- 2 ss lys sirup
Miks smør og sukker lyst og luftig, tilsett eggeplommen og pisk den godt inn. Bruk en slikkepott og skrap ned rester fra kantene slik at alt blir med.
Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker og miks det så det såvidt er jevnt blandet
Ha tilslutt i sirupen og miks den også så vidt inn
Til du får en jevn deig
Del deigen i tre like store emner som du former til tynne pølser. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem flate med fingrene eller med en kjevle drysset med litt mel. Stek på 180 grader i ca 10-12 min til de har fått en gyllen farge. Bruk en pizza-kutter eller kniv og skjær dem umiddelbart på skrå så du får pinner og avkjøl på rist.
Vi har alltid hatt kola-pinner uten noe på, men jeg vet det er godt å pensle dem med eggehvite og drysse dem med hakkede mandler eller perlersukker eller begge deler.
Oppbevar dem i en luftett kakeboks, da er de holdbare i ca fire uker eller mer
Ønsk meg lykke til i dag da!
Ønsk meg lykke til i dag da!
Lykke til! :)
SvarSlettLykke til;)
SvarSlettheia, du har i en eggplomme,men det er ikke med i oppskriften
SvarSlettOi, takk for at du sa i fra, har rettet det nå :)
SlettHei :) hvor mye bakepulver skulle det være?;)
SvarSlettTror at hun mente natron ;)
SvarSlettBaker disse nå, ønsk meg lykke til :)
og jeg ønsker deg lykke til, til dere alle sammen!!!