fredag 14. desember 2012

Sjokoladetrøfler

 Sjokoladetrøfler smelter på tungen, og mange foretrekker å rulle dem i kakao. Selv synes jeg det meste er bedre med litt tyggemotstand så jeg har trillet trøflene i hakkede nøtter. Hva du bruker er helt opp til deg, men her er en grunnoppskrift som du kan smaksette med det du måtte ønske.

Sjokoladetrøfler

  • 300 g sjokolade
  • 100 ml kremfløte
  • 50 g smør

Hakk sjokoladen i små biter og varm fløten opp til rett under kokepunktet. Hell den varme fløten over sjokoladen og rør til alt er smeltet og du har en tykk sjokoladekrem
 Tilsett smøret i terninger og rør til også det er smeltet inn
Om du ønsker en spesiell smakstilsetning i selve trøflene er det tiden for å gjør det nå.

Forslag 

  • Peppermynteolje 
  • Chilli
  • Revet appelsinskall
  •  Tørket frukt

Sett sjokoladen til avkjøling.
 
Når sjokoladen er stivere er det på tide å trille dem, og det finnes en hel haug forskjellige ting man kan trille dem i.

Forslag

  • Hakkede mandler
  • Hakkede peanøtter
  • Hakkede pistasjnøtter
  • Hakkede brente mandler
  • Kakako
  • Melis
  • Kokosmasse
 Bruk en skje eller lignende til å forme kuler som du ruller i hva enn du måtte ønske. Det er lettere å forme fine kuler når de er dekket med noe så ikke tenk på om de ikke er så fine før du triller dem.
 Her har jeg brukt hakkede salte pistasjnøtter
 ... Og hakkede brente mandler, det finner du oppskrift på her.
 ... Vanlige mandler
 ... Salte peanøtter og pistasjnøtter
Sjokoladetrøfler smaker best ferske, men er holdbare i minst en uke i kjøleskap


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar