tirsdag 29. januar 2013

Bringebærcupcakes

Bringebær er min favorittsmak på det aller meste. Is, syltetøy, yoghurt, sorbet, og listen fortsetter. Den søte syrligheten gjør seg så godt sammen med så mye. Her har jeg kombinert den sammen med vaniljemuffins og kremostfrosting (som for så vidt også passer sammen til det meste). Du kan selvfølgelig bruke andre bær eller frukter, jordbær for eksempel!

Bringebærcupcakes

  • Vaniljemuffins etter denne oppskriften
  • 250 g bringebærsyltetøy

Lag hjemmelaget bringebærsyltetøy eller bruk ferdigkjøpt. Jeg brukte ferdigkjøpt som jeg moste til puré med stavmikseren.
Bak vaniljemuffins etter oppskriften, la dem kjøles ned og lag et hull i midten med en kniv, potetskreller, eplekjerne-utkutter el. Fyll med bringebærsyltetøy.


Kremostfrosting

  • Halvparten av denne oppskriften på vaniljefrosting
  • 150 g philadelphia ost

Ha frostingen i en mikserbolle og tilsett kremosten
 Miks det godt sammen til en luftig frosting, få med rester fra kanten ved å bruke en slikkepott.
Bruk en sprøytepose med 1M tip og sprøyt soft-is topper eller andre former du liker. Her har jeg lagt ut en video. Pynt gjerne med et bringebær på toppen.
 Elsker disse formene fra Åhlens, de holder både fasong og farge under steking
Det samme gjelder også disse formene fra Panduro. Her har jeg sprøytet roser.
Cupcakesene holder seg saftige og gode i mange dager, men jeg vil anbefale og ha på bringebærene rett før servering.

1 kommentar:

  1. Utrolig fine cupcakes ! tusen takk for at du la oppskriften ut, nå skal jeg overraske typen med disse bringebær cupcakesene :-D han har lenge ønsket seg noe fyll inni og disse virket utrolig gode !

    SvarSlett