mandag 4. februar 2013

Oreobrownie Cupcakes med sjokoladesaus og bringebærkrem

Disse cupcakesene lagde jeg til attenårsdagen til ei venninne som elsker rosa, akkurat som damen jeg fikk inspirasjon til å lage dem gjør, nemmelig Manuela. Bare ved å høre navnet på disse cupcakesene tror jeg mange blir fristet. Jeg har brukt min grunnoppskrift på brownies som jeg nå, ett og et halvt år etter at jeg la den ut, fortsatt får kommtentarer på jevnlig. Ved å tilsette oreo i røra, toppe med sjokoladesaus og en snurr med bringebærkrem blir den gode browniesen enda bedre.

Oreobrownie Cupcakes
m/sjokoladesaus og bringebærkrem
(16 stk)


Lag brownie-røra etter oppskriften her. Knus oreokjeksene i biter og bland dem godt sammen med melet. Dette er for at ikke kjeksene skal synke til bunnen
 Vend alt godt sammen
 Fordel i seksten middels store cupcakeformer eller flere små. Bruk gjerne en scooper, så blir alle like store. Formene jeg bruker på disse er helt fantastiske, de holder både form og farge perfekt under steking. Du finner dem hos Partydesign
Stek på 175 grader i ca 20 min, eller til de har fått en litt sprø overflate. Mens du venter på dette kan du lage sjokoladesaus og bringebærkrem.

Sjokoladesaus

  • 125 ml fløte 
  • 100 g sjokolade

Ha fløten og sjokoladen i en liten kjele og varm opp til sjokoladen er smeltet. Pass på så det ikke svir ser
 Rør godt og sett til side, den vil tykne noe når den kjøles ned

Bringebærkrem

  • 3 dl kremfløte
  • 250 g bringebærsyltetøy

Til kremen pisker du fløten stiv og vender inn syltetøyet. Jeg har most dette med en stavmikser så det skal være helt glatt, jeg synes kremen blir lettere å jobbe med da.

Når cupcakesene er avkjølt har du en stor teskje med sjokoladesaus over, smør den utover så den dekker hele kaken.
 Topp med bringebærkremen. Jeg bruker en sprøytepose med tip 1M fra Wilton til dette.
Syrligheten fra bringebær gjør seg godt sammen med mørk sjokolade!

Cupcakesene holder seg ett par dager i kjøleskap

Oppskriften er inspirert av boken til Manuela Kjeilen "Just Sweet"

11 kommentarer:

  1. Hei :) For en inspirerende blogg du har! Jeg har lånt oppskrift av deg i dag, har selvfølgelig linket tilbake til deg!:)

    Klem Renate

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha!
      Det er selvfølgelig greit, koselig du sier ifra :-)

      Slett
  2. Hei og takk for en fantastisk flott side!
    Gleder meg å prøve ut mange oppskrifter.
    Lurer på om du tar av kremen før du knuser Oreokjeksene?

    Mvh. Svanhild

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy å høre, håper du blir fornøyd med resultatene! :-)
      Jeg tar ikke av kremen, men det er fullt mulig å gjøre dersom man ikke ønsker å ha den med!

      Slett
  3. En inspirerende blogg du har! :) Ta gjerne en titt innom min blogg, er selv veldig glad i å bake.

    SvarSlett
  4. Fy søren! Vi er et kollektiv på fire personer og vi lagde dette til dessert i kveld. Det var noe av det beste vi har smakt :D Tusen takk for deilig oppskrift!

    SvarSlett
  5. Hei! Jeg er en jente på 12 år som ELSKER å bake! Jeg har tenkt til å lage disse til kantina etter vinterferien, men jeg lurte på om den skjokoladesausen stivner på cupcaken? Elsker oppskriftene dine forresten <3
    -Amalie<3

    SvarSlett
  6. Hei Amalie! :)
    Så gøy du vil prøve oppskriften! Sjokoladesausen stivner litt, men blir ikke helt hard. Den er verken rennende eller hard, men myk. Lykke til! :)

    SvarSlett
  7. Tusen takk :)
    -Amalie

    SvarSlett
  8. Hei!
    Hvilken sjokolade er det du bruker i sjokolade sausen?

    SvarSlett