lørdag 8. februar 2014

Kokos- og Banancupcakes

Det nærmers seg valentinesday og selv om den ikke er like tydelig markert her i Norge som i USA synes jeg det er en fin dag likevel. Nå har ikke jeg en kjæreste å dele den med desverre, og jeg regner med det er flere som synes det er litt kjipt å være singel denne dagen. Men det er jo ikke noe i veien for å feire med venner eller familie, man er jo glad i dem også. Det er jo tross alt kjærligheten man skal fremheve. 

Disse cupcakesene gjør nettopp det, i alle fall dersom man liker kokos og banan. De er saftige og gode, med en søt, mild smak. Prøv!

Kokos- og Banancupcakes

  • 100 ml nøytral olje
  • 125 g sukker
  • 2 egg, romtemperert
  • 300 g matyoghurt*
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 1 banan, most
  • 100 g kokosmasse
*du kan også bruke yoghurt naturell, gresk yoghurt osv.

 Miks olje og sukker lett sammen. Ha i eggene og miks til en lys og luftig blanding.
 Tilsett most banan, matyoghurt og kokos og vend det godt inn
 Sikt i mel og bakepulver og vend også dette godt inn
 Fordel røren i muffinsformer, litt over halvfulle og stek dem på 175 grader i ca 15 minutter og avkjøl. Bruk et muffinsbrett dersom du har det,, bruk doble former hvis ikke.
  Siden det snart er valentinesday er det gøy å gjøre cupcakesene litt ekstra fine. Disse cupcake-wrappersene er fra Søtesaker.no og du finner dem her. De er kjempefine og kan brukes om igjen og om igjen dersom man er litt forsiktig og sørger for at de ikke blir fulle av frosting.

Kokoskrem

  • 1 boks kokosmelk, kald*
  • 150 g melis
  • 200 g philadelphia ost
  • 1-2 ts maizenna*
  • 300 ml kremfløte  
*Når kokosmelken står kaldt skiller den seg, du skal kun bruke det øverste laget i boksen til kremen.
*Maizenna brukes for å få kremen til å tykne, men dersom man har i for mye kan den gi bismak til kremen. Bruk derfor ikke mer enn nødvendig.

Skrap av det det øverste tykke laget av kokosmelken og ha det i en bolle sammen med melis.
Miks det godt sammen før du mikser inn kremost og maizenna.
I en annen bolle pisker du fløten til krem. Vend kremen inn i kokos- og kremost-blandingen.

Bruk en sprøytepose med stjernetip og lag swirls. Teknikken for å lage swirls og flere andre pynteteknikker har jeg vist i en film som du finner her
Jeg pynter med noen røde herter i anledningen og litt ekstra kokos som indikerer hva som er i cupcakesene.
 Spis den sammen med noen du er glad i, enten det er en kjæreste, familie eller venner.
 Mmmm...
 
Oppbevares kjølig, holdbare i et par dager.

1 kommentar: