Jeg husker da oreokjeks først kom i norske butikker, noen elsket de mørke kjeksene, noen var ikke fullt så begeistret. Selv synes jeg egentlig de er veldig gode, men fordi de er såpass intense på smak liker jeg dem best sammen med noe annet. Eksempler på dette er den kjente oreokaken eller den nye melkesjokoladen med oreobiter. Ellers er de jo også veldig gode med iskald melk.
I dag får dere en hjemmelaget variant av de populære kjeksene med en kjempegod ostekrem i midten. Ha dem med på skitur eller spis dem mens du ser på ski (heia Norge!) eller ved en hvilken som helst annen anledning hvos du har lyst på noe godt!
Oreokjeks med ostekrem
(30-40 doble kjeks)
- 225 g mel
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 50 g kakao
- 1 ts bakepulver
- 150 g mykt smør
- 1 egg, romtemperert
Ha alle ingrediensene bortsett fra egget i en bolle og miks til alt samler seg
Visp sammen egget og ha det i deigen. Miks til en jevn deig, men ikke lengre.
Dekk med plast og sett kaldt i minst en time (kan fint stå lengre)
Ostekrem
- 50 g smør
- 250 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g kremost*
*om du ikke er like glad i kremost som meg kan du bytte det ut med smør. miks da kremen lengre og tilsett noen spiseskjeer varm melk
Miks melis, vaniljesukker og smør til smøret er smuldret opp og ha deretter i kremosten
Miks på høy hastighet til en luftig krem (ikke miks for lenge, da kan osten skille seg og kremen bli løs)
Kjevle deigen mellom to bakepapir eller på en flate strødd med litt mel
Stikk ut hjerter eller andre former. Jeg stakk ut et ekstra lite hjerte i ca halvparten av kjeksene slik at kremen synes gjennom. Formene jeg har brukt er fra søtesaker.no og du finner de her.
Stek på 180 grader i 8-10 minutter og avkjøl på rist (tilpass steketiden etter din ovn og størrelsen på kjeksene dine)
Ha kremen på kjeksene uten hull. Det enkleste er å bruke en sprøytepose til dette, men du kan fint bruke en kniv også.
Plasser kjeksene med hull på toppen og klem forsiktig sammen.
Server med et glass ikald melk eller en god kopp med kaffe!
Her har jeg brukt en litt annen form som minner om de orginale oreokjeksene. Uansett form, kjeksene kan anvendes som vanlige oreo, i oreokake, knust over isen, i milkshake osv. Mulighetene er mange :-)
Kjeksene oppbevares i en tett boks (gjerne kjølig). Holdbare i ca en uke med krem, et på måneder uten. Deigen kan oppbevares i kjøleskap i ca en uke og kan også fryses.
Oppskriften på selve kjeksene er hentet fra Trines Matblogg, med små justeringer
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar