I dag deler jeg oppskriften på glutenfrie mandelcupcakes med karamell og brente mandler. Stadig flere blir diagnosert med Cøliaki og heldigvis øker også utvalget av glutenfrie meltyper, matvarer og oppskrifter. Jeg vil gjerne bidra til dette, da jeg synes det er viktig å vise at det finnes mye godt for alle både med og uten allergier og intoleranser.
Mandelcupcakes
m/karamell og brente mandler
(20 stk)
- 4 egg
- 100 g sukker
- 200 g malte mandler/mandelmel*
- 100 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- Karamellsaus, oppskrift her**
- Brente mandler, oppskrift her***
- 3 dl kremfløte
*mal mandler selv eller kjøp ferdig mandelmel på helsekosten (jeg malte skoldede mandler)
**Du kan også bruke ferdigkjøpt karamellsaus
*** Får du ikke tak i brente mandler og ikke orker å lage selv kan du bare bruke hakkede mandler
Miks eggene sammen først og tilsett sukkeret litt etter litt mens du øker hastigheten.
Pisk til en luftig og kremete eggedosis
Sikt i mandekmel, melis, bakepulver og vaniljesukker
Vend det hele forsiktig inn
Fordel røren i formene, ca halvfullt (jeg hadde i litt for mye) og stek på 170 grader i ca 20 minutter
Kakene vil synke litt sammen på midten, noe som er bra fordi de skal fylles...
... Med deilig karamell og hakkede brente mandler
Pisk fløten til krem og bruk en sprøytepose med stjernetip og pynt med for eksemple swirls eller dekorative roser.
Ha gjerne på et par hele brente mandler for å indikere hva som er inni
Cupcakesene er best det første døgnet, men kan fryses før de fylles og pyntes.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar