tirsdag 24. juli 2012

Rainbowcake


En kake som dette tar tid, det sier seg selv med tanke på at hver bunn med stekes for seg selv med mindre du har en gigastor ovn og seks like store former. Hvis man ser bort ifra det er det en veldig gøy kake å lage, og bare synet av alle de fargene gjør noe med humøret. For å få de fineste fargene anbefaler jeg pastafarger fra Wilton. Bortsett fra det kreves det ingen spesielle ingredienser eller utstyr som er kjempedyrt eller vanskelig å få tak i.

Jeg lover deg at all tiden og arbeidet var verdt det når du får servere den kuleste kaken gjestene dine har sett.

Rainbowcake

  • 230 g smør
  • 5 dl sukker
  • 5 store eggehviter
  • 2 ts vaniljesukker
  • 7 dl mel
  • 4 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 3,5 dl melk
  • Lilla, blå, grønn, gul, orange og rød konditorfarge (Wilton)


Miks mykt smør og sukker til det er lyst og luftig, ca 5 minLa mikseren gå mens du sakte tilsetter eggehvitene litt og litt

Bland sammen mel, salt, bakepulver og vaniljesukker godt sammen og sikt det i vekselsvis med melk

Begynne med mel og avslutt med melk

Miks deretter til du får en silkemyk røre

Fordel like mye (250-300 g) røre i seks skåler og rør inn en liten ts konditorfarge

Fargene blir sterkere under steking så ikke bruk for mye

Smør/kle formen(e) og stek hver bunn på 175 grader i 15-20 min (har du like former kan de steke flere samtidig dersom du bruker varmluft)

Fyll


Begynn med lilla, smør et tynt lag krem før du fortsetter med den blå etterfulgt av grønn, gul, orange og rød.

Ha resten av frostingen for smør den utover mot sidene med en kniv/spactula

Smør sidene, ikke bry deg om smuler, de dekkes med krem senere, dette er for at kaken skal bli rett og lett å dekorere

Dekor

  • 1 boks kremfløte
  • Friske frukte og/eller bær

Pisk kremen relativt stiv og dekk kaken med et tynt lag som dekker hele kaken og alle synlige smuler. Bruk eventuelt et sprøytepose med 1M tip fra Wilton og sprøyt drop-flowers langs kanten nede og oppe sammen med roser.
Toppen blir enda mer innbydende med friske frukter og bær

Jeg trenger vel ikke nevne en gang at kaken skaper reaksjoner?

Kaken holder seg godt til nesten dag. Bunn og sjokoladekrem kan fryses hver for seg i forkant av montering

6 kommentarer:

  1. SITTER Å VENTER PÅ KAKEBUNNEN I OVNEN NÅ! OG ER HELT SIKKER PÅ AT DEN BLIR UTROLIG GOD!

    SvarSlett
  2. Så fint innlegg! Lurer på hvorfor min lilla farge fra Wilton gir meg en kakebunn som er blå-grønn noen steder selv om jeg rører godt rundt og fargen er ikke ut på dato... Fikk aldri like fin lilla farge som er på bildene dine.

    SvarSlett
  3. Tusen takk! :-)

    Hmm... det var rart! Kanskje fargen er feilprodusert? Anbafaler å klage dersom du bor i nærheten av der du kjøpte den! Det virker jo som du har gjort alt riktig, så da må det være fargen det er noe galt med!

    SvarSlett
  4. Hei, hvilken størrelse på formen bruker du?

    SvarSlett
  5. Ser veldig god ut!Hvor lang tid tar det?

    SvarSlett