Nesten
allerede før cupcakes begynte å bli kjent kom det noe nytt i vinden;
cakepops. Det som er så greit med cakepops er at man kan utnytte rester.
For cakepops er rett og slett kakesmuler blandet med frosting. Når jeg
lager kaker skjærer jeg ofte av toppen for å få en rett overflate , og
som regel blir det også litt frosting igjen når jeg pynter. Ved hjelp
av disse to ingrediensene, sjokolade og litt strøssel kan man trylle
frem de fineste "kaker".
Dette
var mitt første, ordentlige forsøk, og jeg synes det ble veldig bra.
Håper det oppmuntrer flere av dere til å prøve det samme!
Sjokolade cakepops
(Se ann mengder selv)
- Kakerester av sjokoladekake
- Sjokoladefrosting
- Sjokolade
- Delfiafett
- Lollipop-pinner/ispinner osv
- Valgfritt strøssel
Smuldre opp kakerestene dine eller la en foodprosessor gjøre jobben
Tilsett frosting, prøv deg frem med mengde
Kjør til alt er godt blandet
Trill til små kuler, plasser dem gjerne i små former om du har
Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad
Når sjokoladen er smeltet tilsettes resten sammen med litt delfiafett. La varmen som allerede er i sjokoladen smelte resten før du rører godt sammen og du har en slikemyk og flytende sjokolade
Dypp pinnene i sjokoladen og deretter i kulene. Sett i frysren i 30 min
Ta kulene ut av fryseren og dypp dem i sjokoladen, la det overflødige renne dryppe godt av
Før sjokoladen stivner helt ruller du dem i eller drysser over litt strøssel
Jeg lager noen uten form med flerfarget strøssel
Og noen som jeg setter tilbake i formen og drysser med litt jordbærstrøssel
Den tørre sjokoladekaken har plutselig blitt en saftig og deilig konfektbit. Som annen konfekt er det mektig, men veldig godt!
Tilsett frosting, prøv deg frem med mengde
Kjør til alt er godt blandet
Trill til små kuler, plasser dem gjerne i små former om du har
Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad
Når sjokoladen er smeltet tilsettes resten sammen med litt delfiafett. La varmen som allerede er i sjokoladen smelte resten før du rører godt sammen og du har en slikemyk og flytende sjokolade
Dypp pinnene i sjokoladen og deretter i kulene. Sett i frysren i 30 min
Ta kulene ut av fryseren og dypp dem i sjokoladen, la det overflødige renne dryppe godt av
Før sjokoladen stivner helt ruller du dem i eller drysser over litt strøssel
Jeg lager noen uten form med flerfarget strøssel
Og noen som jeg setter tilbake i formen og drysser med litt jordbærstrøssel
Den tørre sjokoladekaken har plutselig blitt en saftig og deilig konfektbit. Som annen konfekt er det mektig, men veldig godt!
Cakepops har lang holdbarhetstid, minst en uke i kjøleskap
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar