Her har dere oppskriften jeg bruker hver gang jeg skal lage
vaniljecupcakes. Du trenger verken kjøkkenmaskin eller god tålmodighet.
Disse er enkle å lage, saftige, myke og gode!
Vaniljecupcakes
(ca 15 stk)
- 60 g smør
- 125 ml vann
- 2 ts vaniljesukker
- 180 g mel
- 200 g sukker
- 2 ts natron
- 60 ml kulturmelk
- 1 egg
Ha smør og vann i en liten kjele. Varm det opp på middels varme til smøret er smeltet I mellomtiden blander du mel, sukker, vaniljesukker og natron godt sammen i en bolle
Rør lett i vann-og smør-blandingen
Tilsett væsken i det tørre i en tynn stråle mens du rører
Bland det godt sammen med håndvispen
Tilsett egg og kulturmelk
Rør det godt sammen så røren er helt jevn
Fordel røren i cupcakeformer plassert i et muffins-brett så de holder formenStek på 170 grader i ca 15 min. Test med en tannpirker om cupcakesene er ferdig. Dersom tannpirkeren er ren når du tar den opp igjen er kakene passe stekt
Innsiden rett etter steking:
Luftige og gode for seg selv, men lar seg fint kombinere med de aller fleste frosting-oppskrifter
Holder seg godt i kjøleskap i noen dager og kan fint fryses
Rør lett i vann-og smør-blandingen
Tilsett væsken i det tørre i en tynn stråle mens du rører
Bland det godt sammen med håndvispen
Tilsett egg og kulturmelk
Rør det godt sammen så røren er helt jevn
Fordel røren i cupcakeformer plassert i et muffins-brett så de holder formenStek på 170 grader i ca 15 min. Test med en tannpirker om cupcakesene er ferdig. Dersom tannpirkeren er ren når du tar den opp igjen er kakene passe stekt
Innsiden rett etter steking:
Luftige og gode for seg selv, men lar seg fint kombinere med de aller fleste frosting-oppskrifter
Holder seg godt i kjøleskap i noen dager og kan fint fryses
kan man bruke vanlig melk isteden for kulturmelk?
SvarSlettHei! Kan man heller gjøre denne oppskriften i en annen rekkefølge? har hørt muffinsen blir enda saftigere om man blander romteperert smør (ikke smeltet) og sukker først, deretter egg, melk og vann og slutt slutt melblanding. er det lurt, eller er de så gode og saftige uansett? :-) hehe, elsker bloggen din!
SvarSlett*til slutt
SlettHei! I mange andre oppskrifter er det tilfellet, men disse blir SUPERSAFTIGE akkurat i den rekkefølgen de er satt opp i. Jeg ville ikke endret rekkefølgen i denne oppskriften, da ville jeg heller ha prøvd en annen oppskrift.
SlettNår det er sagt er dette den luftigste og saftigste oppskriften jeg har smakt på vaniljemuffins :)
Kan denne oppskriften brukes til kakebunner?
SvarSlett