søndag 23. september 2012

Pestobrød

Å eksprimentere på kjøkkenet er gøy, og lykkes er gøyere. Dette brødet er et resultat av nettopp det. Å ha pesto i deigen gir ikke bare en god smak, men brødet blir også utrolig mykt og saftig. Jeg har brukt grønn pesto av basilikum, men du kan også variere ved å bruke rød pesto også.

Pestobrød
(1 stort brød eller 2 små)

  • 600 g mel
  • 1 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • 3 dl lunkent vann
  • 100 g revet ost
  • 1,5 dl grønn pesto


Ha mel, salt og gjær i en bakebolle med eltekrok og bland det lett sammen
 Ha i egg og vann og kjør til deigen samler seg og slipper bollen
 Tilsett ost og pesto og elt også dette godt inn i deigen
La deigen heve på en lunt sted under plast eller et håndkle i minst 1 time

 Etter et par timer i byen kom jeg hjem til dette:
 Velv deigen ut på en melet bakebenk og brett inn kantene og form et rundt brød
 Etterhev i 15-30 min, klipp gjerne et fint mønster med saks rett før brødet skal i ovnen
 Stek på 200 grader i 45-60 min eller til det gir fra seg en hul lyd når du dunker på undersiden av det
Avkjøl brødet noe og  server. Brødet har masse smak og passer godt sammen med en rekke middager som lasagne, ulike supper og fiskeretter.
Så mykt og luftig

Brødet smaker best helt ferskt men kan stå i ca en dag, det kan også fryses. Tin brødet og varm deretter opp noen minutter på 175 grader varmluft for å få tilbake den nystekte følelsen.

1 kommentar:

  1. Brødet så nydelig ut! Elsker smaken av pesto, så kanskje dette må prøves en dag :-)
    Tipper dette brødet passer utrolig godt til suppe!

    SvarSlett