mandag 7. januar 2013

Blåbærcupcakes med sitron

Selv om det ikke akkurat er veldig mange bær å få tak i skogen nå om dagen går det fint å bruke fryste i denne oppskriften. Cupcakesene er kjempesaftige, noe mye bakst blir når man bruker frukt og bær. De smaker godt alene, men sammen med frosting og blåbærsaus er de enda bedre. Sitron fremhever smakene og gir dem litt syrlighet og friskhet også.  Her er oppskriften.

 Blåbærcupcakes m/sitron

  • 2 egg
  • 170 g sukker
  • 90 g smeltet avkjølt smør
  • 150 g yoghurt naturell
  • 225 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • Saft og skall fra 1 sitron
  • 150 g blåbær fryste eller ferske

Pisk eggene og tilsett sukker litt etter litt til du får en lys og luftig eggedosisTilsett smøret og yoghurten og rør det godt inn
Bland melet med vaniljesukker og bakepulver og sikt det i røra.
Vend det godt inn, ha sitronsaften og skallet i og gjør det samme
Avslutt med blåbærene, når du rører dem inn er det viktig at de nettopp ble tatt opp av fryseren og å ikke røre for mye. Hvis ikke blir hele røra blå. (Dette trenger du ikke tenke på om du bruker ferske bær)
Fordel røra i cupcakeformer, ca 2 ss eller 1 scoop i hver form. Denne er fra Cacas.
 Stek på 175 grader i ca 20 min til de er gjennomstekt og gylne på toppen. La avkjøle

I mens kan du lage frosting. Denne er kjempegod og inneholder både kremost (som er noe av det beste jeg  vet) og hvit sjokolade.

Hvit sjokolade kremostfrosting

  • 60 g mykt smør
  • 2,5 dl melis
  • 200 g philadelphia ost
  • 150 g hvit sjokolade
  • Skall fra 1 sitron
Ha smør og melis i en mikserbolle og miks til du får en lys masse, ha i kremosten
Miks til en luftig krem og ha i sitronskallet
La maskinen gå mens du tilsetter smeltet hvit sjokolade litt etter litt
La maskinen gå til ønsket konsistens, men pass på at osten ikke skiller seg.
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetip og sprøyt topper ved å begynne på utsiden av cupcakesen og arbeid deg innover og oppover.
Ha over blåbærsaus og la den renne ned langs rillene. Oppskrift på blåbærsaus finner du her, du kan også bruke et tyntflytende blåbærsyltetøy.
Disse smaker nydelig og er perfekt å servere i et selskap eller bare til noen du er glad i.
Cupcakesene er svært saftige og holder seg godt i flere dager om du oppbevarer dem i kjøleskap.

3 kommentarer:

  1. Hvor mange cupcakes blir det sånn ca?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg husker ikke nøyaktig, men jeg tror det blir rundt 15 stk :-)

      Slett
  2. Kan man bruke teknikkene du har vist i YouTube videoen din med denne kremen/ frostingen?

    SvarSlett