fredag 10. mai 2013

17. Mai kake med Créme Fraiche og friske bær

17. Mai nærmer seg og mange har sikkert planer om å bake til den store dagen. For mange er den tradisjonelle bløtkaken førstevalget, og jeg skal også bake den og ha med meg når vi skal besøke besteforeldrene mine på formiddagen. Jeg synes likevel det er gøy å tenke litt nytt og kanskje dere også kunne tenke dere noe litt annerledes i år?

Denne kaken er supersaftig og det søte balanseres med en syrlig og frisk Créme Fraiche-krem og massevis av bær. Litt kokos både i kakebunnen og på toppen av kaken gir det lille ekstra til den allerede gode kaken. I tillegg er den enkel å lage og kan fint stå både en og to dager før servering. 


Kakebunn

  • 300 g mel
  • 400 g sukker
  • 10 g natron
  • 10 g vaniljesukker
  • 50 g kokos masse
  • 120 g smør
  • 250 ml vann
  • 2 egg
  • 120 ml kulturmelk


Bland mel, sukker, natron, vaniljesukker og kokos godt sammen
 I en liten kjele smelter du smør og vann. Hell det over mel-blandingen og rør godt sammen
Ha i eggene og kulturmelken til slutt og bland også dette godt inn til du får en jevn røre
Hell røra i en 20 cm form kledd med bakepapir og stek på 160 grader i ca 1 time og 15 min. Det skal mye til for at kaken blir tørr, så la den heller stå litt for lenge fremfor litt for kort. En deigete kake er ikke godt.

La avkjøle til den er helt kald slik at den får satt seg.

Créme Fraiche - krem

  • 1 boks Créme Frache
  • 3 ss melis
  • 1 ts sitronskall

Ha alle ingrediensene i en bolle
Pisk på høy hastighet til du får en luftig krem som står av seg selv

Fyll

  • Jordbær
  • Bringebær
  • Blåbær
  • Kokosmasse

Del den avkjølte kakebunnen i to like store deler og plasser en av dem på et fat. Smør et tynt lag med krem over bunnen og ha over ferske bær og kokos før du plasserer bunn nummer to oppå.
Bre resten av kremen rundt kaken slik at den er jevnt dekket.
Bruk en spatula eller kniv for å få så rette kanter så mulig
Pynt med rikelig mengder bær og et dryss kokosmasse på toppen
Kaken passer perfekt å lage dagen før dagen da den holder seg svært godt i kjøleskap. Vent likevel gjerne med å ta på bærene til like før servering så holder de seg friskere.
Jeg kan garantere at denne gjør deg populær på nasjonaldagen og alle andre dager.
Enjoy!

17 kommentarer:

  1. Hei Mari!

    Bra kake, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

    Hilsen Magne i VG

    SvarSlett
  2. Den her ser god ut, så denne kaken blir vår 17.mai kake i år :D

    SvarSlett
  3. Den her ser god ut, så denne kaken blir vår 17.mai kake i år :D

    SvarSlett
  4. Kan man bytte ut kokosmassen med noe?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan sløyfe kokosen om du vil :-)
      Det hadde kanskje vært godt med noen skivede mandler eller andre nøtter i, men det er ikke nødvendig!

      Slett
  5. Er det meninga at røra skal være ganske tynn?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er kjempetynn. Det er lett å tenke at det ikke blir kake, men det gjøre det så fort den er ferdig stekt :-)

      Slett
  6. Oh, dette blir garantert min 17 mai kake i år!! Ser veldig godt ut! Spørsmål - hvor mye creme fraiche er det? Her i Sverige har vi to størrelser på boksen så jeg ble usikker på om det er stor eller liten boks du mener? Hvor mange ml har du brukt?
    Tusen takk - håper jeg får den like fin som din :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg brukte Tine sin, er ganske sikker på at det er 300 gram, eller 3 dl :-)

      Jeg er sikker på at kaken din blir kjempefin!

      Slett
    2. Sweet - takk!!

      Slett
  7. dette så enkelt ut ikke minst deilig og frisk... dette skal prøves!

    SvarSlett
  8. Fantastisk flott kake- som alltid :)

    SvarSlett
  9. Hei, den så kjempe flott ut, men hva tror du om å bytte creme fraiche med en blanding av Philladelfia ost og mellis? Kan det gå?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går sikkert greit, men jeg anbefaler å ha i litt smør også :-)
      Her er en god oppskrift http://cupandcakesblogg.blogspot.no/2012/09/oreo-cupcakes-med-cream-cheese-frosting.html

      Slett
  10. Tradisjon tro så setter jeg igang med en kake jeg aldri har laget dagen før dagen, også leverer jeg den på skolen. Får aldri smakt selv, så la oss håpe prøvekaninene blir fornøys.

    SvarSlett