De fleste, ikke bare liker, men elsker sjokolade. Jeg har mange oppskrifter med sjokolade i seg, men jeg mangler, manglet, den ultimate sjokolade-cupcakes-oppskriften. Den får dere nå. Cupcakesene består av en saftig sjokolademuffins med syrlig sjokoladeostekrem toppet med ganach. Noen heldige fikk også karamellsaus og dere får selvfølgelig oppskriften på de også. Enjoy!
Sjokoladeganach
- 100 g mørk sjokolade
- 100 ml kremfløte
- 1 ss honning
Smelt alle ingrediensene samen i en liten kjele på middels varme
Rør godt til en jevn sjokoladeganach, sett til side
Karamellsaus
- 50 g sukker
- 25 g smør
- 100 ml kremfløte
Tilsett kremfløten og rør godt før du setter også denne blandingen til side for avkjøling
Sjokoaldecupcakes
(20 store cupcakes)
- 120 g smør
- 250 ml vann
- 15 g kakao
- 300 g mel
- 400 g sukker
- 15 g natron
- 2 egg
- 120 ml kulturmelk
Smelt smøret i en kjele med vann og kakao
Bland det tørre i en bolle og hell kakaoblandingen over. Rør til en jevn deig.
Rør til slutt i egg og kulturmelk
Fordel i muffinsformer og stek på 160 grader i ca 20 min
Formene jeg bruker er fra Partydesign og du finner dem her. Det er ikke til å legge skjul på at det er mine favorittformer og de finnes i mange forskjellige farger. Jeg har blant annet brukt de grønne her, ensfargede brune her, rosa her og her, hvite her og der røde her og her. Like fornøyd hver gang :-)
Sjokolade Kremostfrosting
(Nok til ca 35 cupcakes)
- 200 g smør
- 300 g melis
- 300 g kremost
- 100 g lys sjokolade
Miks smør og melis lyst og luftig
Ha i kremoster og miks den inn på maks hastighet til du har en luftig frosting. Den er god som den er nå, men med litt sjokolade i passer den enda bedre til disse cupcakesene.
Smelt sjokoladen over vannbad eller svak varme i mikro og tilsett i frostingen i en tynn stråle mens du mikser
Du har nå en lett og lirr syrlig sjokoladekrem. Påfør med en sprøytepose eller en kniv. Jeg brukte en rund tip denne gangen.
Til å påføre karamellsausen bruker jeg en sprøytepose med en liten rund tip, men du kan også ringle over med en gaffel
Det samme gjelder ganachen, men dersom du bruker gaffel bør den varmes bittelitt så den blir litt mer flytende.
Nam...
Jeg lagde noen med både karamell og ganach, og noen med bare sjokoalde, men alle fikk flagg til pynt, også disse er fra Partydesign.
Perfekte til bursdager og andre festlige anledninger
Cupcakesene holder seg godt noen dager i kjøleskap.
Flotte cupcake former og picks du har. Jeg prøver alltid å finne nye former når jeg er i utlandet.
SvarSlettFinnes så mye fint.
Dagens cupcakes, til Farsdag i morgen, vet ikke om det hadde vært hans førstevalg, men for barna er sjokolade, sjokolade, og enda mer sjokolade ALLTID førstevalg! Nå står de i ovnen, gleder oss til å smake.. Litt usikker på om karamellen ble helt som den skulle.. Smaker godt da..
SvarSlettDagens cupcakes, til Farsdag i morgen, vet ikke om det hadde vært hans førstevalg, men for barna er sjokolade, sjokolade, og enda mer sjokolade ALLTID førstevalg! Nå står de i ovnen, gleder oss til å smake.. Litt usikker på om karamellen ble helt som den skulle.. Smaker godt da..
SvarSlett