søndag 1. desember 2013

Havreflarn

Jeg skal ikke si at desmeber kom veldig brått på, for jeg har i grunnen gledet meg til dette siden januar. Men det har vært mye å gjøre den siste tiden, så jeg har liksom ikke helt rukket å instille meg på at julen faktisk er rett rundt hjørnet. 24 fine dager frem til den aller fineste av dem alle. Selv om det fortsatt er en del å henge fingrene i skal jeg prøve å nyte hver dag som er gitt meg. Livet er en gave. Den største og fineste gaven man noensinne kunne fått, og en gave som hvert eneste menneske i verden fikk den dagen de ble født. Likevel må vi ikke glemme at ikke alle har et godt liv. Det kan være mange grunner til det, og ikke alle er så lett å gjøre noe med. Men hvis alle gjør litt for å ta vare på hverandre og seg selv har vi kommet en lang vei. 

Man trenger ikke gjøre så mye. Gi en ekstra god klem til noen som trenger det, besøk noen du vet er mye alene, eller bak noe godt til noen som ikke har tid eller mulighet til å bake selv.  Det synes jeg er en hyggelig ting å gjøre, men det kommer kanskje ikke som en stor overaskelse :) 

I desember skal jeg dele mange oppskrifter på mye godt med alle som leser bloggen min. Det vil også bli mulighet til å vinne fine advents-gaver, så følg med. Jeg starter i dag med kjempegode havreflarn.

Havreflarn
(Ca 20 stk)

 • 75 g smør
 • 100 g havregryn (bruk gjerne glutenfrie havregryn om du/gjester har cøliaki)
 • 1 egg
 • 100 g sukker
 • 1 ts bakepulver

Smelt smøret i en kjele og rør inn havregryn
Pisk egg og sukker til en lys og kremete eggedosis. Ha i havregrynsblandingen og bakepulver. Vend alt godt sammen og la det stå i kjøleskap i minst 30 min.
Fordel deigen utover bakepapirkledde stekebrett, med god avstand mellom hver kake. Stek på 175 grader midt i oven i 8-10 minutter. La kakene avkjøle på brettet før du har dem over på rist.
Disse er supre å ha med som vertinnegave eller å servere når du får gjester. Kjeksene er både seige og litt sprø samtidig, smaker nesten litt som karamell.
Oppbevares i en luftett kakeboks og er holdbar i flere uker.

Oppskriften er hentet fra Schakendas Bakeskole

2 kommentarer:

 1. Steker du flere brett samtidig på varmluft, eller ett brett om gangen?

  SvarSlett
 2. Jeg har laget od det er kjempegod!

  SvarSlett