Jeg er veldig glad i kokos og du finner flere oppskrifter på bloggen som inneholder det. I dag kommer enda en, i dag på kokosmakroner. De består hovedsakelig av eggehvite, kokos og melis og er aller best når de er sprø utenpå og seige inni. Slike får du dersom du følger oppskriften under. En skikkelig juleoppskrift, synes i alle fall jeg.
Jeg siterer pappa når ha tok sin første bit; "dette kan jeg like!"
Kokosmakroner
(16 store)
- 2 eggehviter
- 1 klype salt
- 1 ts sitronsaft (kan sløyfes)
- 125 g kokosmasse
- 1,5 dl melis
Ha eggehvitene i en bolle sammen med litt salt og sitrondråper
Miks til eggehvitene skummer og tilsett melis litt etter litt
Miks til massen kan stå av seg selv
Vend inn kokosmassen forsiktig med en slikkepott
Form jevnstore topper ved hjelp av et par spiseskjeer, eller en iskrem-scooper, på en bakepapirkledd stekeplate, Stek på 175 grader i ca 12 minutter.
La avkjøles på brettet til de er helt kalde. Serveres sammen med alle de andre julekakene, eller for seg selv. Gode er de uansett
Kakene har lang holdbarhet oppbevart i en tett kakeboks. Kan også fint fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar