onsdag 11. juli 2012

Focaccia brød


 Focaccia brød er noe de aller fleste liker. For de kresne holder det å kun strø salt og olje på toppen, mens for andre kan det være godt å strø litt spennende smaker på toppen. Her er en oppskrift på brødet så kan du velge hva du vil toppe det med!

Foccacia-brød
(2 mellomstore brød)

  • 3,5 dl vann
  • 1/2 pakke gjær
  • 1 ss olivenolje
  • 1ts honning
  • 8 dl mel
  • Ekstra olivenolje
  • Havsalt
Løs gjæren opp i lunkent vann og rør til alt er oppløst
 Tilsett olje og honning

Tilsett melet
Elt for hånd eller bruk kjøkkenmaskin til deigen er jevn og smidig
 Hell over litt olivenolje
Sørg for at hele deigen er dekket med et tynt lag olje
 La deigen heve under plast eller klede til dobbel størrelse, ca 45 min. Slå ut litt av luften i deigen
 Form til et eller to brød. Jeg brukte to alluminiumsformer som man kan kjøpe på blant annet Nille. La brødene etterheve i ca 30 min
Prikk huller i brødene med fingrene og ringle over en god olivenolje. Strø over timian, havsalt og eventuelt andre ting du vil ha på brødet, jeg brukte soltørkede tomatet og oliven.
Stek på 225 grader i ca 30 min til brødene har en fin gylden farge. Snu dem gjerne opp ned de siste minuttene for å sikre at bunnen også får en god skorpe
Focaccia brødene kan fryses og taes opp til tining et par timer før servering. Varm i et par minutter i ovnen på varmluft 175 grader før servering for å få følelsen av nystekt brød tilbake.

3 kommentarer:

  1. hei, jeg har egentlig ingenting å si, men du hadde ingen komentarer og det ville jeg gjøre noe med :-) det er ikke frekt ment i det hele tatt, hvis du tror det. Jeg prøvde å lage focacca og det ble kjempegodt tusen takk!!!!!!!! da ble det vel noe å si likevel. æsj det ble feil, jaja ...
    -meg

    SvarSlett
  2. Det er veldig viktig å heve lenge, gjerne flere timer på første heving, og en time etterpå, da får du luftige brød ��

    SvarSlett
  3. Det er veldig viktig å heve lenge, gjerne flere timer på første heving, og en time etterpå, da får du luftige brød

    SvarSlett