Makroner er svært søte, spesielt i smak, men også i utseende. Det kreves litt tid i forberedelser, og det kan gå virkelig galt underveis, men så lenge man følger oppskirften skal det kunne gå veldig bra. Disse søte rosa makronene er med bringebærsmak, en smak av sommer!
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338409182194.jpg)
Franske bringebærmakroner
(20 stk)
- 3 eggehviter
- 5 ss sukker
- Konditorfarge
- Bringebæraroma*
- 200 g melis
- 100 g skoldede malte mandler*
*Bringebæraroma kan man få tak i på apotek, helsekost eller smak & sans
*Les om skolding av mandler her
*Les om skolding av mandler her
Pisk eggehvitene på lav hastighet i en helt ren bolle sammen med litt salt og sitronsaft til det skummer
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-12-1338403533578.jpg)
Øk hastigheten og tilsett sukker litt og litt
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-12-1338403573449.jpg)
Pisk på høy hastighet til du får en marengs som står av seg selv, ikke overmiks
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-12-1338403681361.jpg)
Tilsett ønsket konditorfarge, jeg bruker rosa fra Wilton og tilsetter ved hjelp av en tannpirker
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-12-1338403738811.jpg)
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-12-1338403533578.jpg)
Øk hastigheten og tilsett sukker litt og litt
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-12-1338403573449.jpg)
Pisk på høy hastighet til du får en marengs som står av seg selv, ikke overmiks
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-12-1338403681361.jpg)
Tilsett ønsket konditorfarge, jeg bruker rosa fra Wilton og tilsetter ved hjelp av en tannpirker
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-12-1338403738811.jpg)
Tilsett også bringebær aroma før du mikser det lett sammen så fargen blir jevnt fordelt
Sikt i melis og mandler og vend det forsiktig inn med en slikkepott
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408401966.jpg)
Ha over en en sprøytepose med rund tip
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408420401.jpg)
Sprøyt ut små 5-kroninger på en makronmatte eller bakepapir. La hvile i minst 30 min før de stekes
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408430113.jpg)
Stek på 150 grader i ca ti minutter og la hvile litt på brettet før du forsiktig legger dem over på en rist
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408442501.jpg)
Fyll
Sprøyt på ønsket mengde frosting med samme runde tip som du har brukt tidligere eller smør på for hånd
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408472023.jpg)
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408387732.jpg)
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408401966.jpg)
Ha over en en sprøytepose med rund tip
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408420401.jpg)
Sprøyt ut små 5-kroninger på en makronmatte eller bakepapir. La hvile i minst 30 min før de stekes
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408430113.jpg)
Stek på 150 grader i ca ti minutter og la hvile litt på brettet før du forsiktig legger dem over på en rist
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408442501.jpg)
Fyll
(forslag)
Sprøyt på ønsket mengde frosting med samme runde tip som du har brukt tidligere eller smør på for hånd
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408472023.jpg)
Sett på en annen halv makron og det er ferdige til å nytes
Kan oppbevares et par dager i kjøleskap og kan fryses før de er fylt
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-8-1338408962261.jpg)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar