tirsdag 24. juli 2012

Lemon Curd

Lemon curd er ikke så kjent i Norge, men det kommer seg. Det er vanlig som fyll i den kjente Sitron marengs paien fra USA og er et godt fyll i både kaker og cupcakes. En frisk og syrlig sitronkrem som skaper en fin kontrast til de søte smakene den serveres sammen med 

Lemon curd
(1 mellomstort glass)

  • 5 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 60 g smør
  • 1 dl sitronsaft
  • Revet skall av to sitroner

Vis eggeplommene lett sammen i en kjele før du rører inn sukker og smeltet sukker
 Riv av skallet på et fint rivjern og press saften ut av sitronene. Tilsett kun saften i kjelen og varm opp på middels varme
 Rør hele tiden frem til blandingen tykner

Ha lemon curd gjennom en sikt slik at den blir helt jevn og fri for klumper
 Ha i sitronskallet og rør det godt inn
 Ha over på et glass med skrulokk
 Lemon curd passer som fyll i cupcakes, kaker, franske makroner, mm. Det er også godt på nystekte scones eller rundstykker
Lemon curd kan oppbevares minst en uke i kjøleskap, men er holder seg mest sannsynlig godt en stund etter det også

1 kommentar:

  1. Har brukt denne oppskriften mange ganger! Elsker kaker og desserter som inneholder noe syrlig i seg :)

    Du har en veldig fin blogg! Mye godsaker å finne her, og så er du bare 17 år gammel!

    SvarSlett