Jeg vet ikke hvorfor jeg på død og liv må kalle disse pizza-potter, men jeg må det. Jeg fant konseptet på Mat på bordet,
og brukte mine egne oppskrifter til å lage noe lignende, og resultatet
ble kjempebra og det var disse som forsvant fortest fra tapas bordet jeg serverte i bursdagen min

Pizzadeig
(24 stk)
- 8 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1 pakke gjær
- 6 dl vann
- 2 ss olivenolje

Ha alt det tørre i en bakebolle, rør det lett sammen og lag en grop i midten
Tilsett
vannet; 37-40 grader dersom du bruker tørrgjær. Bruker du fersk gjær løser du den opp i vann som holder 30-35 grader før du tilsetter vannet i det tørre
I tillegg tilsetter du olje og rører alt godt sammen til en klissete deig
Ha mel på benken og elt den videre med hendene til du får en jevn og smidig deig
La deigen heve 30-60 min, i mellomtiden kan du lage tomatsaus.



I tillegg tilsetter du olje og rører alt godt sammen til en klissete deig



Tomatsaus
- 1/2 løk
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ts sukker
- 2 ts tørket oregano/basilikum/pizzakrydder
- Salt og pepper etter smak
Stek løken blank med litt olje i en kjele. Tilsett
en tomatene og resten av ingrediensene. La alt koke sammen i minst 10 min, gjerne lengre.
Når sausen er ferdig kokt kjører du den jevn i en foodprosessor eller lar den være klumpete hvis du liker det bedre
Smak til med krydder om du ønsker litt sterkere smak, og du har deilig hjemmelaget tomatsaus
Og imens var deigen ferdig hevet,
Kna
deigen lett sammen og kjevle den flat. Stikk ut rundinger som er litt
større enn formen på et muffins brett med en liten skål feks. Fordel i et smurt muffins brett





Fyll
- 1 porsjon tomatsaus
- 400 g stekt kjøttdeig
- 200 g revet ost
Ha 1-2 ss kjøttdeig og 1 ss tomatsaus i hvert

Dekk toppen med ost og etterhev i 15 min


Er aller best nystekt, men veldig gode kalde og. Passer for voksne og barn, ute og inne!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar