mandag 23. juli 2012

Sjokoladefrosting

Denne sjokoladefrostingen passer kjempegodt til cupcakes og til dekke kaker med før de dekoreres slik at de beholder formen. Smaken kan du justere ettersom hvilken sjokolade du bruker, ta den du liker best! 

 Sjokoladefrosting
(12 cupcakes)

  • 110 g smør
  • 2,5 dl melis
  • 100 g sjokolade

Miks smør og melis lyst og luftig
 Smelt sjokolade i micro eller over vannbad avkjø noe før du tilsetter den i en tynn stråle mens maskinen går
 Miks til du får en lufitg sjokoladekrem, få med eventueller rester fra kantene
Denne frsotingen er lett som en fjær samtidig som den holder formen godt og passer derfor perfekt på cupcakes, eller andre steder hvor du ønsker at kremen holder fasongen.
 Sjokoladekremen holder seg en dag i romtemperatur, 1 uke i kjøleskap og kan også fryses. For å få den myke konsistensen igjen må den tilbake til romtemperatur og mikses på ny

3 kommentarer:

  1. Hvordan skal smøret vere? Skal jeg smelte det, eller skal det vere hardt når jeg mikser det med melisen? :))

    SvarSlett
    Svar
    1. Smøret skal være mykt, men ikke smeltet :) La det stå i romtemperatur et par timer eller ha i micro på laveste effekt et par minutter slik at det blir mykt :-)

      Slett
  2. Hvilken sjokolade bruker du?

    SvarSlett