Å eksprimentere på kjøkkenet er gøy, og lykkes er gøyere. Dette brødet er et resultat av nettopp det. Å ha pesto i deigen gir ikke bare en god smak, men brødet blir også utrolig mykt og saftig. Jeg har brukt grønn pesto av basilikum, men du kan også variere ved å bruke rød pesto også.
Pestobrød
(1 stort brød eller 2 små)
- 600 g mel
- 1 pk gjær
- 1 ts salt
- 1 egg
- 3 dl lunkent vann
- 100 g revet ost
- 1,5 dl grønn pesto
Ha mel, salt og gjær i en bakebolle med eltekrok og bland det lett sammen
Ha i egg og vann og kjør til deigen samler seg og slipper bollen
Tilsett ost og pesto og elt også dette godt inn i deigen
Etter et par timer i byen kom jeg hjem til dette:
Velv deigen ut på en melet bakebenk og brett inn kantene og form et rundt brød
Etterhev i 15-30 min, klipp gjerne et fint mønster med saks rett før brødet skal i ovnen
Stek på 200 grader i 45-60 min eller til det gir fra seg en hul lyd når du dunker på undersiden av det
Brødet smaker best helt ferskt men kan stå i ca en dag, det kan også fryses. Tin brødet og varm deretter opp noen minutter på 175 grader varmluft for å få tilbake den nystekte følelsen.
Brødet så nydelig ut! Elsker smaken av pesto, så kanskje dette må prøves en dag :-)
SvarSlettTipper dette brødet passer utrolig godt til suppe!