fredag 26. oktober 2012

Fotball marsipankake

Det er veldig gøy å lage kreative kaker, eller å få dem til å se ut som en bestemt ting som gjør at den passer til akkurat den personen som skal få den. Jeg har tidligere laget en tromme, sjøreverskute og en fotball. Denne gangen var det en fotballbane. Ikke langpannesjokoladekake med seigemenn, men en marsipankake for en åtteårig Barcelona fan.

Under kommer oppskrift og fremgangsmåte på hvordan jeg gjorde det. Målene er omtrentlige, men bruk dem gjerne som en pekepinn på hvor mye du trenger. Det går også selvfølgelig ann å variere fyll etter egen smak.


Fotball marsipankake
(Ca 15 stk)

  • 1 dl melk til dynking
  • 4 dl kremfløte
  • 100 g bringebærsyltetøy
  • 150 g vaniljekrem
  • 100 g valnøtter
  •  500 g marsipan


Jeg lager sukkerbrød som normalt, men steker i en liten langpanne fremfor springform. 160 grader i 35-40 min. Avkjøl og skjær i to lag


 Pisk kremen til den er ganske fast og bland sammen ca 100 g av den med bringebærsyltetøyet

Ha det første laget på et fat og fukt den med melk før du smører bringebærkremen utover. Fordel bringebærene utover
Vend deretter sammen ca 100 g av kremfløten med vaniljekremen

Fordel kremen jevnt utover bringebærkremen
 Strø over grovhakkede valnøtter
 Bruk resten av kremen til å dekke kaken med
 Kjevle ut marsipanen, bruk en blanding av melis og mel slik at den ikke fester seg til benken. Løft lokket forsiktig over kaken (gjerne få noen til å hjelpe deg, her er mamma min faste partner). Bruk en Smoother eller annet passende redskap til å jevne ut marsipanen og skjær langs kantene.   
Smør et tynt, tynt lag med frosting utover kaken (tegn gjerne opp en ramme med en sprøytepose slik at du har noe å jobbe etter når du smører ut)
Strø over farget kokos og klapp det lett ned slik at det sitter

 Tegn opp mål, midtstrek og ellers pynt med det du måtte ønske. Gutten som skulle ha denne kaken heide på Barcelona så jeg skrev med lagets farger og hvor gammel rett under.
 Den fargede kokosen ser virkelig ut som gress, ikke sant`?
Marsipankaker holder seg godt til neste dag og ofte også lengre enn det. Bare pass på at fløten du bruker har god holdbarhet!

3 kommentarer:

  1. Hvor stor er langpannen din? Denne så perfekt ut for mitt formål! :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Er ikke 100 % sikker, men er tror den er 20 x 30 cm :-)

      Slett
  2. Kaka var kjempefin. Skal lage til broren min på bursdagen hans.
    Hilsen Nabiiha:D

    SvarSlett