Halloween er like rundt hjørnet og jeg synes alltid det er gøy å bake etter annledning. På fredag skal jeg ha ha Halloween fest hjemme hos meg og jeg koser meg på kjøkkenet om dagen. Jeg har blant annet lager sugar-spindelsvev-cookies!
Jeg har en venninne som er veldig glad i disse, så jeg håper hun gleder seg nå! Oppskriften er stoor, så du må gjerne halvere den. Oppskriften av royal icing som brukes til å pynte med rekker til ca halvparten. Dette er en form for melis glasur som blir helt stiv.
Sugarcookies
(Ca 60 kaker)
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 1 egg
- 1 ts vaniljesukker
- 400 g mel
Miks smør og sukker til det blir lyst og luftig. Bruk en slikkepott til å fa med alle rester langs kantene
Tilsett egget og la maskinen gå til alt er godt blandet og du har en kremete deig
Sikt i mel og vaniljesukker
La maskinen gå til deigen så vidt er blandet. Samle den sammen, pakk inn i plastfolie og la ligge i kjøleskap i minst 30 min.
Kjevle ut deigen på en melet bakebenk eller mellom to bakepapir som jeg har gjort her
Stikk ut ønsket form og stek på 180 grader i ca 8 min. Størrelsen og tykkelesen på kakene dine vil avgjøre steketiden, men husk at de ikke skal bli brune
Avkjøl på rist før du har dem over i en lufttett boks, eller pynter dem.
Royal Icing
(Holder til ca 30 kaker)
- 1 egghvite
- 1 ts sitronsaft
- 1 klype salt
- 3,5 - 4 dl melis
Miks eggehvitene sammen med sitronsaft og bittelitt salt til det skummer
Ha i melisen og miks til en tykk krem
Desto lengre du mikser, desto tykkere blir den. Blir den for tykk kan du tilsette litt vann, er den for tynn tar du i mer melis.
Sprøyt en rund sirkel langs kanten på kjeksen, la stivne noe
Ha en del icing over i en liten skål og rør inn et par ts vann til den blir flytende. Fyll kjeksen med icing.
I en anen liten bolle farger du stiv icing svart, jeg bruker pastafarge fra Wilton
Ha icingen over i en sprøytepose med liten tip og sprøyt sirkler utenifra og innover
Bruk en tannpirker og dra fra midten og ut til enden for å få spindelsvev-looken
La tørke før du servere dem eller legger dem til oppbevaring
Disse ser kanskje litt creepy ut, men smaker himmelsk!
Kjeksene kan oppbevares flere uker i en luftett boks (ikke av plast)
Jeg har et spørsmål. Du skriver at oppskriften er stor og at man må gjerne halvere, men det er jo ikke akkurat så lett å ta et halvt egg? Går det bra å bruke et egg og halvere alt anna?
SvarSlettJa det går greit :) Du kan også vispe egget lett sammen i en kopp og tilsette halvparten av det!
Slett