Vil du lage en ostekake i nærmeste fremtid, kanskje til Halloween, synes jeg du skal prøve på denne. En glutenfri ostekake, men som fint kan lages på den tradisjonelle måten med kjeksbunn. Men sjokoladepsindelsvev på toppen passer den godt til Halloween og med med en deilig vaniljesmak er dette en vinner. Selve pynten likner veldig på cookiesene jeg la ut på mandag, vil du ha nærmere beskrivelse på hvordan man får spindelsveveffekten kan du ser her
Mandelbunn
(24 cm i diameter)
- 2 eggehviter
- 100 g melis
- 200 g malte mandler
Miks eggehvitene til de skummer (gjerne sammen med litt sitronsaft og salt) og tilsett melis litt etter litt
Miks til du får en stiv marengs
Sikt i de malte mandlene og vend det forsiktig inn i marengsen med en slikkepott
Kle en form med bakepapir og smør deigen jevnt ut i formen, du kan velge om du vil smøre opp langs kanten eller ikke. Gjør du det er det viktig at det blir jevnt rundt hele kanten. Stek på 175 grader i ca 20 min eller til kaken er gyllent brun.
Ostekakefyll
- 5 plater gelantin
- 200 g philadelphia ost
- 300 ml kremfløte
- 150 g vaniljekesam
- 150 g vaniljeyoghurt*
- 75 g melis
* Vaniljeyoghurten kan byttes ut mot lik mengde vaniljekesam
Legg geltantinplatene i bløtt (ca 5 min) og ha resten ingrediensene til ostekakefyllet i en foodprosessor og kjør til en tykk, jevn masse
Ha gelantinplatene i en liten skål sammen med et par ss vann, sett den i micro i ca femten sekunder slik at den smelter. Rør rundt til en jevn blanding.
Tilsett gelatinen i en tynn stråle mens maskinen går til også den er godt blandet inn i ostekakefyllet
Hell fyllet over den avkjølte kakebunnen og skjær eventuelt av kanten på kakebunnen slik som jeg har gjort her.
Smelt ca 50 g sjokolade i micro eller over vannbad. Ha sjokoladen over i en sprøytepose med liten rund tip, eller i en vanlig pose som du klipper et lite hull i på hjørnet. Lag ringer rundt hele kaken
Før sjokoladen stivnet tar du en tannpirker og drar fra midten og utover slik at du får et spindelsvevs-nett
En god og litt annerledes ostekake som du kan servere til dem som ikke tåler gluten.
Kaken kan selvfølgelig laget uten sjokoladen på toppen til andre annledninger enn Halloween.
Ostekaken holder seg godt noen dager i kjøleskap og kan også fryses.
Du er SÅ flink!!
SvarSlettDen så veldig god ut! :-D
SvarSlett