søndag 4. november 2012

Lakrismakroner

Dette er blir min tredje oppskrift på franske makroner her på bloggen, og med det kan jeg også bekrefte at øvelse gjør mester. Ikke at jeg er en mester enda akkurat, men det kommer seg!

Disse makronene har en ganske så annerledes smak enn tidligere oppskrifter, nemmelig lakris. En spesiell smak, som slett ikke alle liker, men for dem som gjør kan jeg love at disse makronene er knallgode! Jeg lagde disse i annledning hallloween, passer bra med tanke på den litt skumle, mørke fargen.

Franske Lakrismakroner
(Ca 25 stk)

 • 140 g skoldede, malte mandler
  (les mer om hvordan du gjør det her)
 • 125 g melis
 • 1 bokse hockeypulver
 • 3 eggehvite + 1/4 eggehvite
 • 100 g sukker
 • Ev. Sort pastafarge

Det kan være lurt når man lager franske makroner å være godt forbredt (er det ikke det med alt da?). Les gjerne gjennom oppskriften flere ganger og ingrediense og utstyret du har bruk for klart på forhånd.
Ha egghvitene i en mikserboller (gjerne sammen med litt salt og sitronsaft). Miks til de skummer og tilsett deretter litt og litt sukker til du får en lufitg og silkemyk marengs
Viktig at du ikke pisker marengsen for lenge, men til sen kan stå av seg selv
 Bland mandelmel, melis og hockeypulver godt sammen. Husker jeg synes det var såå godt da jeg var liten!
 Sikt det i røren og vend det forsiktig inn for å bevare luften. Til slutt tilsetter du den 1/4 eggehviten og eventuelt pastafarge og vend også dette forsiktig inn
 Vend til både røren og fargen er jevn
Det kan være lurt å plassere sprøyteposen i et stort glass i det man fyller. Bruk en standard rund tip for å lage makroner.
 Sprøyt ut klikker, gjerne på en smurt silikon-makron-matte eller på en stekplate med med bakepapir. La makronene vile minst 10 min på kjøkkenbenken før du steker dem på 150 grader i ca 15 min.
La makronene hvilke litt på brettet før du har dem over på rist og finner du og to som passer sammen.

Lakrisfyll

 • 100 g salt lakris
 • 200 ml kremfløte

Ha lakris og fløte i en liten kjele og la lakrisen smelte inn i fløten på middels til svak varme. Rør godt om av og til underveis, dette kan ta lang tid så vær tålmodig!
Tilslutt vil du få en tykk lakriskrem, som passer perfekt i disse makronene.
Bruk en sprøytepose med en rundt tip eller en skje til å påføre kremen på en av de to makronene før du setter dem sammen.
En herlig kombinasjon av salt og søtt, med en sterk lakrissmak
 Selv om disse var laget i anledning Halloween passer de godt resten av året også, spesielt for lakriselskere.
Makronene holder seg i mange dager i kjøleskap i en lufttett boks. De kan også fryses, men de kan da miste noe av sprøheten.

5 kommentarer:

 1. Jeg baker veldig ofte påskemuffins, vi lærte det på barneskolen, og i den oppskriften bruker jeg appelsinjuice.. har du en oppskrift eller tips til en type frosting som hadde passa bra til de muffinsene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, det skal jeg veldig snart legge ut! Lagde nettopp appelsin-makroner, og kremen inni de ville passet perfekt som frosting på dine appelsinmuffins! :-)

   Slett
 2. Lakris! Det ser bare helt fantastisk godt ut!

  SvarSlett
 3. Hva gjorde jeg galt fette fra lakrisen skilte seg fra kremen. jeg tror det er fett det gule som kom ut 😣

  SvarSlett