torsdag 20. desember 2012

Blåbær og Bringebærsnurrer

Jeg bakte seks sorter med gjærbakst og lot familien bestemme hvilke jeg skulle ta med meg til Oslo på Audition til "Hele Norge Baker". Jeg kom ikke videre, men det var ikke på grunn av bollene. Jeg var litt for ung og ble anbefalt og bli med neste år. Før den tid skal det skje mye, og jeg skal fortsette å bake og dele oppskrifter med dere.

Blant alle de seks sortene var det blåbærsnurrene som kom best ut, her har dere oppskriften på både de og bringebærsnurrer.

Blåbær- og Bringebærsnurrer
med vaniljekrem og mandler
(24 stk)


Lag bolledeig etter denne oppskriften
 Hakk mandler grovt og rist dem i pannen på høy varme i noen få minutter. Pass på å røre i/riste på pannen slik at de ikke svir seg.
 Kjevle deigen til et rektangel og bre over vaniljekrem. Ha over bringebær eller blåbær eller begge deler før du til slutt drysser over mandlene.

Rull deigen sammen og skjær ca 2 cm tykke snurrer som du har over på en bakepapirkledd stekeplate. La snurrene etterheve i minst 15 min før du pensler dem og har dem i oven på 220 grader i ca 15 min.
La bollene avkjøle, gjerne med et koppehåndkle over dersom du bil ha dem myke.

Både bringebær og blåbær er godt, men blåbætsnurrene fikk seieren hos oss.
 Gleder meg til å bruke egenplukkede bær til sommeren, men akkurat når nyter jeg jula.
 Bollene kan fryses. Tiner du dem og varmer dem et par minutter på 175 grader varmluft blir de så gode som nystekt igjen,


2 kommentarer:

  1. Det var synd at du ikke gikk videre. Selv om du er for ung for det programmet er du sykt flink til å bake. Elsker bloggen din. Følger med hver dag.
    God Jul;) Hilsen Nabiiha<3

    SvarSlett
  2. Vi heier på deg Mari, prøv igjen; gå på audition til neste år. Hadde vært knallgøy om du kunne få vist frem på TV alt det fantastiske du baker.

    SvarSlett