lørdag 15. desember 2012

Mågelorter - Cookies m/ sjokolade og mandler

Vanligvis finner jeg oppskrifter på nettet eller i bakebøker, men nå i jula ser jeg også mye i mamma sin håndskrevne oppskriftsbok. Der finner jeg oppskrifter på cola-pinner, kakemenn, sjokoladekuler, havreflarn, og på kjeksene i dagens innlegg - Mågelorter. Kanskje ikke et veldig innbydende navn, men vi har alltid kaldt dem det og vi har alltid elsket dem. Oppskriften er ganske stor, så om du vi halvere den kan du det, men det kan være du angrer etterpå...



Mågelorter - Cookies m/ sjokolade og mandler
(Ca 50 store cookies)

  • 200 g mykt smør
  • 4 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 6 dl mel
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g hakkede mandler
  • 100 g hakket mørk sjokolade

Ha mykt smør, sukker og vaniljesukker i en miksebolle og miks det lyst og luftig. Husk å få med rester fra kantene, bruk gjerne en slikkepott til det. Tilsett ett, miks på høy hastighet til det er helt balndet inn, før du har i det andre egget og mikser det også godt inn.
 Tilsett mel blandet med bakepulver og miks til røra akkurat har samlet seg og er jevn
 Ha til slutt i hakket sjokolade og mandler
 Disse kan du vende inn med slikkepott til de er jevnd fordelt i deigen
 Jeg bruker en scooper fra wilton for å få lik størrelse på kjeksene, men du kan fint bruke en skje også. Fordel kakene jevnt utover en bakepapirkledd stekeplate og stek på 175 grader i ca 6-8 min. De skal fortsatt være myke når de kommer ut, la de ligge litt på brettet så blir kantene sprøe og midten seig.
 Server gjerne mens de er fortsatt er lunkne sammen med et iskaldt glass melk.
Mågelorter er aller best nystekt, men holder seg utmerket i en tett kakeboks i flere uker.

2 kommentarer:

  1. Jeg har nettopp laget de!!! Og de er HIMMELSKE! Tusen takk for oppskriften! (Deigen var også veldig god, hehe...)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy å høre! De er en favoritt hjemme hos også, både kakene og deigen :-)

      Slett