søndag 16. desember 2012

Marshmallows

Noen ting tenker man at bare kan kjøpes i butikken, Marshmallows er en slik ting. Men det kan man faktisk lage hjemme, og det er er ikke særlig vanskelig, bare litt klissete. Alle ingrediensene kan man få tak i på vanlig matbutikker, men du trenger et termometer. Det får man tak i på feks Jernia, Traktøren, Hobbyhimmelen osv.

Dette er en fin gave og smaker enda bedre enn butikkkjøpte marshmallows.

Marshmallows

  • 250 ml vann
  • 1 pose gelantinpulver
  • 450 g sukker
  • 1,5 dl lys sirup
  • Melis til dypping

 Ha halvparten av vannet og gelantinpulveret i en mikserbolle
I en liten kjele har du resten av vannet, sukker og sirup
 Kok opp, ha i en temperaturmåler og la koke til temperaturen hviser 132 grader

Sett på maskinen med gelatinpulveret og vannet i og hell i sirupen i en tynn stråle
 Miks helt til du får en tykk masse
Det kan skal være litt som my tyggis
Om du vil ha firkantede  Marshmallows kan du helle massen i en smurt firkantet boks og senere skjære dem opp til firkanter, jeg bruker sprøytepose med stjernetip
Jeg strør et matpapir med melis og sprøyter små blomster. La dem stivne og dryss dem med mer melis slik at de ikke blir klissete
Ha dem i en cellofanpose og gi bort i gave eller rett oppi en kopp med kakao
 Disse passer perfekt sammen med kakao på pinne som du finner fremgangsmåte på her.
 Marshmallows har kjempelang holdbarhet, men er best når de er ferskerst.

1 kommentar:

  1. Prøvde å lage disse idag. Tror kanskje jeg pisket for lenge fordi den ble utrolig seig og nesten umulig å jobbe med. Endte med å bare lage noen få til gave og kaste resten fordi det ble for mye styr. De ble mer myke/rennende enn svampete som de man kjøper er. Smaken var god da :)

    Du burde også oppdatere oppskrift med ca tidsforbruk på de ulike punktene så det blir lettere å planlegge :)

    SvarSlett