mandag 24. desember 2012

Marsipankake til Jul

Da var dagen her, endelig. Tradisjonen tro har jeg sett Tre Nøtter til askepott og akkurat nå går Reisen til Julestjernen på tv. Snart skal jeg kle meg opp og vi skal gå i kirken.

Selv om det antakeligvis er for sent for noen av dere å begynne på en marsipankake nå tenkte jeg det var en fin måte å avslutte "julekalenderen" min på. Desuten kan man jo lage marsipankake til både første, andre og tredje juledag også.

Marsipankake til Jul

Jeg bruker en del utstyr som kommer godt med, du kan lese om det her. Det går fint ann å lage en fin kake uten, men for meg gjør det jobben lettere.

Del kakebunnen i tre deler. Visp kremfløten og bland ca halvparten med vaniljekremen i en liten bolle
 Plasser den første kakebunnen på et fat og dynk forsiktig med melk. Bre over ca halvparten av kremen og fordel aprikosmarmeladen jevnt utover
 Plasser bunn nummer to oppå, dynk også denne med melk før du brer resten av vaniljekremen over. Ha over bananer i skiver og valnøtter om du ønsker det. Et alternativ er å bare ha nøtter på halvparten av kaken om noen er allergisk eller ikke liker nøtter.
 Ha den tredje og siste bunnen på toppen, dynk den med melk og smør resten av kremen i et jevnt, tynt lag rundt kaken.
Kjevle marsipanen ganske tynn, løft den forsiktig over kaken. Bruk en smoother til å jevne ut marsipanen og en skarp kniv til og skjær en fin kant rundt kaken. Jeg farget noe marsipan rød og presset ut tynne remser som jeg flettet og la rundt kaken på kaken.
 Rosen har jeg laget ved hjelp av utstikkere og spiselig lim. De andre blomstene er laget med en silikonform.
 Rundt kaken har jeg pyntet med kristorn-strøssel som jeg har festet med spiselig lim
 Skiltet har jeg skjært ut med en "rulle" med mønster, skriften er sjokoladefrosting.
Med dette ønsker jeg dere alle en god, god jul. Håper dere har det fint sammen med venner og familie og får alt dere ønsker dere.


1 kommentar:

  1. Hvordan lager man så fine blomster og roser? De var kjempefine ;-)

    SvarSlett