De fleste spiser mer egg i påsken. Enten det er kokt egg til påskefrokosten eller sjokoladeegg i lilla kartong. Her har jeg laget franske makroner formet som egg i anledning påsken, men de kan selvfølgelig lages resten av året også. ![](http://1.bp.blogspot.com/-ISJ6-0wHRyU/UVKq90_DM_I/AAAAAAAAGec/CXdruPmC0o8/s640/260313_13.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/-ISJ6-0wHRyU/UVKq90_DM_I/AAAAAAAAGec/CXdruPmC0o8/s640/260313_13.jpg)
Sjokolade Påskeegg Makroner
- 120 g eggehvite (4små eller 3 store)
- 35 g sukker
- 150 g sukker
- 50 ml vann
- 150 g mandelmel
- 15 g kakao
- 130 g melis
- 1 boks søtet kondensert melk
Den kondenserte melken må koke i ca 3 timer også har du karamell. Sett derfor hele boksen i en kjele med kokende vann i god til før du lage makronene.
Sett også frem alle ingrediensene før du begynner så har du full oversikt.
![](http://1.bp.blogspot.com/-rO5gTWa_qOs/UVKq8uJE51I/AAAAAAAAGd0/1drYIZqVCos/s320/260313.jpg)
![](http://1.bp.blogspot.com/-VQL97OZLoNA/UVKrBPg3GxI/AAAAAAAAGfk/E48WG2bfSeM/s320/260313_9.jpg)
Kok opp sukker og vann til temperaturen er 118 grader (ca ti min). I en bolle visper du egg og 35 g av sukkeret til det skummer. Øk hastigheten og tilsett sukkerlaken i en tynn stråle (unngår å treffe vispen)
![](http://3.bp.blogspot.com/-sxKur-YCQw4/UVKq8qPX8hI/AAAAAAAAGd4/iYquBnxd8Ew/s640/260313_1.jpg)
Miks til du har en lys marengs som står av seg selv![](http://3.bp.blogspot.com/-KpruNMixyvE/UVKq_FdneeI/AAAAAAAAGe0/Cet8eVp6olY/s640/260313_3.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-KpruNMixyvE/UVKq_FdneeI/AAAAAAAAGe0/Cet8eVp6olY/s640/260313_3.jpg)
Ha resten av eggehviten, kakao, mandelmel og melis i en bolle
![](http://4.bp.blogspot.com/-U6v2lfIghTE/UVKq_QvukrI/AAAAAAAAGe4/XVb0XW4yVT4/s640/260313_2.jpg)
Rør det godt sammen til en jevn deig
![](http://1.bp.blogspot.com/-FRifMJncDGM/UVKq_nmHqNI/AAAAAAAAGfE/WWbTk80mKWA/s640/260313_4.jpg)
Når marengsen er stiv vender du den i litt og litt. Det kan være tungt i begynnelsen, men etterhvert blir det lettere og blandingen blir luftig.
![](http://3.bp.blogspot.com/-khruooESTNE/UVKrAIgG-xI/AAAAAAAAGfI/aI11qXv7yq8/s640/260313_5.jpg)
Bruker du silikonmatte sprayer du den med matfett først, eller du kan sprøyte ut massen på et bakepapir. Jeg lagde noen runde og noen formet som egg (bilde lengre nede)
![](http://4.bp.blogspot.com/-DqCIucsCU1U/UVKrASHusHI/AAAAAAAAGfU/No1tl3wm4uE/s640/260313_6.jpg)
Dryss over litt kakao eller vaniljepulver. Jeg brukte denne vaniljetvisteren til det, veldig smart sak. Du kan også droppe det
![](http://1.bp.blogspot.com/-hJ_p8lLWLPE/UVKrA8Q82YI/AAAAAAAAGfY/Jsaub2VZyfw/s640/260313_7.jpg)
Sett ovnen på 160 grader og la makronene hvile frem til ovnen er varm før du setter dem inn og steker i 10 - 13 min.
![](http://3.bp.blogspot.com/-EhdcJL6bZ14/UVKrBN6JtcI/AAAAAAAAGfo/XJzrvyDDUuU/s640/260313_8.jpg)
Ha karamellen i en sprøytepose, eller påfør på en av to makroner før du presser dem forsiktig sammen.
![](http://2.bp.blogspot.com/-xa0FCk6wL1k/UVKq82dqUWI/AAAAAAAAGeA/IoZwC2xLfA8/s640/260313_10.jpg)
Siden det er påske tenkte jeg det var gøy å lage noen formet som egg!
![](http://1.bp.blogspot.com/-ISJ6-0wHRyU/UVKq90_DM_I/AAAAAAAAGec/CXdruPmC0o8/s640/260313_13.jpg)
Det finnes jo brune egg og med de små sorte prikkene synes jeg de så litt like ut :-)
![](http://1.bp.blogspot.com/-QTfCP7L-o98/UVKq-LRwvOI/AAAAAAAAGeg/v2qDhPyivl8/s640/260313_14.jpg)
Passser godt sammen med en god kopp kaffe eller et glass melk, eller bare for seg selv.
![](http://2.bp.blogspot.com/-gSzjuVTU8UA/UVKq-Z8yisI/AAAAAAAAGes/cXupSLkshig/s640/260313_15.jpg)
Makronene er holdbare et par dager i kjøleskap og kan også fryses.
Oppskriften er hentet fra Manuelas bok Just Sweet
åå nam! du er så fliink, alt her ser så godt ut :D
SvarSlett