mandag 1. april 2013

Sjokolade Påskeegg Makroner

De fleste spiser mer egg i påsken. Enten det er kokt egg til påskefrokosten eller sjokoladeegg i lilla kartong. Her har jeg laget franske makroner formet som egg i anledning påsken, men de kan selvfølgelig lages resten av året også. 

Sjokolade Påskeegg Makroner

  • 120 g eggehvite (4små eller 3 store)
  • 35 g sukker
  • 150 g sukker
  • 50 ml vann
  • 150 g mandelmel
  • 15 g kakao
  • 130 g melis
  • 1 boks søtet kondensert melk

Den kondenserte melken må koke i ca 3 timer også har du karamell. Sett derfor hele boksen i en kjele med kokende vann i god til før du lage makronene.
Sett også frem alle ingrediensene før du begynner så har du full oversikt.
Kok opp sukker og vann til temperaturen er 118 grader (ca ti min). I en bolle visper du egg og 35 g av sukkeret til det skummer. Øk hastigheten og tilsett sukkerlaken i en tynn stråle (unngår å treffe vispen)
Miks til du har en lys marengs som står av seg selv
Ha resten av eggehviten, kakao, mandelmel og melis i en bolle
Rør det godt sammen til en jevn deig
Når marengsen er stiv vender du den i litt og litt. Det kan være tungt i begynnelsen, men etterhvert blir det lettere og blandingen blir luftig.
Bruker du silikonmatte sprayer du den med matfett først, eller du kan sprøyte ut massen på et bakepapir.  Jeg lagde noen runde og noen formet som egg (bilde lengre nede)
Dryss over litt kakao eller vaniljepulver. Jeg brukte denne vaniljetvisteren til det, veldig smart sak. Du kan også droppe det
Sett ovnen på 160 grader og la makronene hvile frem til ovnen er varm før du setter dem inn og steker i 10 - 13 min.
Ha karamellen i en sprøytepose, eller påfør på en av to makroner før du presser dem forsiktig sammen.
Siden det er påske tenkte jeg det var gøy å lage noen formet som egg!
Det finnes jo brune egg og med de små sorte prikkene synes jeg de så litt like ut :-)
Passser godt sammen med en god kopp kaffe eller et glass melk, eller bare for seg selv.
Makronene er holdbare et par dager i kjøleskap og kan også fryses.

Oppskriften er hentet fra Manuelas bok Just Sweet




1 kommentar:

  1. åå nam! du er så fliink, alt her ser så godt ut :D

    SvarSlett