tirsdag 9. april 2013

Cakepops-tips

Det har ikke vært mange oppskrifter her siden påske, men jeg har absolutt ikke sluttet å bake. Den siste uken har jeg blant annet laget cakepops og selv om jeg har gjort det før tenkte jeg å komme med noen tips rundt akkurat det. 

Fremgangsmåten finner du her.

Du trenger

 • Kakerester
 • Frostingrester/Kremost
 • Sjokolade
 • Delfiafett
 • Pinner eller papirsugerør
Du kan bruke hvilke som helst kakerester, noe som er en kjempegod måte å utnytte noe som kanskje ikke smaker like godt når det ikke lenger er nybakt. Du kan også lage en kake til å lage cakepops med, da finner du oppskrifter her, her og her.

Du kan stort sett bruke hvilke som helst frosting også, men den bør passe sånn tålig sammen med kakerestene du bruker. Her finner du oppskrifter på frostinger. Har du ikke frosting er det alltid trygt å bruke kremost. Det gir en fin balanse til ellers svært søte kaker.

 Det kan være vanskelig å hvite hvor mye man trenger av de ulike ingrediensene. Det beste er å prøve seg frem. Bruk først litt frosting, bland det med kakesmulene og skjekk om det er mulig til å forme kuler. Hvis ikke, tilsett mer frosting eller kremost til ønsket konsistens.

Smelt sjokoladen på lav varme med ca 20 g delfiafett per 100 g sjokolade eller til du synes sjokoladen er tynn nok til å dyppe i.

For at sjokoladen skal stivne fort er det viktig at kulene settes i fryseren når du har puttet pinner i dem. La dem stå til de er nesten fryst (ca 30 min). Dypp i sjokoladen, la det renne godt fra seg, men husk å ha på pynt, hvis du skal ha det, før de stivner helt.
 Det er lurt å bruke pinner som er litt solide (grillspyd eller tannpirkere av tre funker dårlig) Jeg anbefaler disse.

 • Papirsugerør - her finner du et stort utvalgt
 • Lollipoppinner - de finner du her
 • Ispinner 
Sugerørene jeg bruker er fra Partydesign og er supergode.


Håper dette var til hjelp, hvis ikke er jeg alltid åpen for spørsmål.

2 kommentarer:

 1. Hei, har laget cake pops flere ganger før, men har et spørsmål. En venn av meg konfirmeres snart og de har spurt meg om å bake en del kaker, men jeg skal reise bort en uke før konfirmajsonen. Tror du cake pops holder seg en uke hvis de står kjølig lagret?
  Hilsen fast leser som elsker bloggen din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tror jeg absolutt! Jeg har latt mine stå så lenge uten at det går utover kvaliteten :-)
   Koselig at du liker bloggen!

   Slett