Det er konfirmasjonstider og forrige helg lagde jeg kaken til Daniels konfirmasjon. Vanligvis lager jeg marsipankaker med bringebær- og bananfyll, men siden dette er en ny kombinasjon så jeg tenkte jeg kunne dele den med dere. Jeg har også lagt ved noen dekorasjonstips som jeg håper kan være til hjelp.
![](http://2.bp.blogspot.com/-R56LIulFNzc/UYpH_cJ6R2I/AAAAAAAAG8A/-6tEi24abhk/s640/040513_20.jpg)
Bak sukkerbrød etter oppskriften du finner her. Jeg lagde dobbel porsjon denne gangen og brukte en 30 cm kakeform. Steketiden blir da noe lengre.
![](http://2.bp.blogspot.com/-T16HNtPFKck/UYpIBrUYQXI/AAAAAAAAG8Y/qjZUfV651lk/s640/040513_3.jpg)
(Dersom du ikke dobler oppskriften på sukkerbrød halverer du målene under)
Marsipankake med jordbær og sjokolade
- 100 g daimkuler
- 30 g raspet melkesjokolade
- 150 g sjokoladefrosting
- Gullperler (Dr. Oetker)
- 250 g jordbærsyltetøy
- 1 pakke/porsjon vaniljekrem
- 2 bokser pisket krem
- 1 pakke marsipan
Vend ca 250 g av den piskede kremen i vaniljekremen
![](http://3.bp.blogspot.com/-vcSPcy0sXHA/UYpH1xYlZWI/AAAAAAAAG6g/wEWJocjMaz0/s640/040513.jpg)
Skjær kaken i tre like tykke deler og plasser en av dem på et fat. Fukt den med melk eller juice, bre over halvparten av vaniljekremen og deretter syltetøy.
![](http://1.bp.blogspot.com/-uZvV_LxPLik/UYpIC8kGD_I/AAAAAAAAG8k/b1j0JkUlpE8/s640/040513_5.jpg)
Legg over bunn nummer to, fukt den med melk/juice og ha over resten av vaniljekremen. Strø over raspet sjokolade og daimkuler.![](http://3.bp.blogspot.com/-5v9rDDu5Wb4/UYpIDuTDjwI/AAAAAAAAG8s/EhvrvWjNL_s/s640/040513_6.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-5v9rDDu5Wb4/UYpIDuTDjwI/AAAAAAAAG8s/EhvrvWjNL_s/s640/040513_6.jpg)
Smør kremen rundt kaken og prøv å fordel den så jevnt som mulig.![](http://3.bp.blogspot.com/-1SqkXsuPpsk/UYpH2qaHIcI/AAAAAAAAG6o/j89YKDm2XRc/s640/040513_10.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-1SqkXsuPpsk/UYpH2qaHIcI/AAAAAAAAG6o/j89YKDm2XRc/s640/040513_10.jpg)
Kjevle marsipanen ca 2 mm tykk, bruk maizenna slik at den ikke klistrer seg til benken. Jeg lager rutemønster med verktøyet på bildet, men det er ikke nødvendig.
![](http://3.bp.blogspot.com/-Y_ntydBOiJg/UYpIFOZsytI/AAAAAAAAG9E/hzvCuNirc4s/s640/040513_9.jpg)
Løft marsipanen forsiktig over kaken og bruk gjerne en smoother for å lage en jevn overflate.
![](http://2.bp.blogspot.com/-KL0mI7ZNTFw/UYpH3X6CPHI/AAAAAAAAG6w/lsHvW37v5Lk/s640/040513_11.jpg)
For å dekke over ujevnheter ved kanten lager jeg en bord med verktøyet under, men man kan også bare trille tynne remser eller lignende.
![](http://4.bp.blogspot.com/-bJBd-5PLC54/UYpH4GzxpVI/AAAAAAAAG60/KNV-XVz6_6c/s640/040513_12.jpg)
Som dekor stikker jeg ut blomster i ulike størrelser med utstikkere fra Søstrene Grene.
![](http://4.bp.blogspot.com/-6RWZV84pcYM/UYpH5UKAbZI/AAAAAAAAG7M/W8o-_xy4d5s/s640/040513_14.jpg)
Jeg jeg kutter ut et skilt og plasserer blomstene utifra skiltet og ned kanten på kaken. For å feste blomstene, og perlene bruker jeg spiselig lim (fra Jernia).
![](http://2.bp.blogspot.com/--fHFi-tWEhs/UYpH5XJDY4I/AAAAAAAAG7I/QPYvjvPJcUI/s640/040513_15.jpg)
Jeg lager også noen roser med sjokoladefrosting med tip Wilton 1M. Bladene lager jeg med en liten rund tip.
![](http://2.bp.blogspot.com/-fSJIgAs7c90/UYpH7A7rhNI/AAAAAAAAG7c/kP8OTYM9OE4/s640/040513_17.jpg)
Jeg bruker samme tip til å skrive konfirmantens navn.
![](http://2.bp.blogspot.com/-R56LIulFNzc/UYpH_cJ6R2I/AAAAAAAAG8A/-6tEi24abhk/s640/040513_20.jpg)
Kaken inneholder en kombinasjon av jordbær og sjokolade, noe veldig mange er glad i.
![](http://3.bp.blogspot.com/-as-buwc0KvY/UYpIAo3JSLI/AAAAAAAAG8M/3ac2IGX-8rM/s640/040513_22.jpg)
Bruk gjerne denne kaken som inspirasjon til å lage din egen favoritt, både på smak og utseende.
![](http://2.bp.blogspot.com/-rDUTwfLhgqE/UYpIBIJLymI/AAAAAAAAG8Q/toVFtAx-BUA/s640/040513_23.jpg)
Marsipankaker er holdbare i et par dager.
Den så god ut! Hvis jeg lager den fredag kveld, vil den være spiselig søndag natt? Skal bake til nattevakter :-)
SvarSlettDet tror jeg skal gå bra :) Marsipanen kan svette/smelte noe, men ellers tror jeg det går fint om du bruker ingredienser med god holdbarhet :)
Slett