søndag 16. juni 2013

Enkel Sitron-Ostekake

Noen ganger kikker jeg inn i kjøleskapet, kjøkkenskap- og skuffer, for å se hva vi har og om det går ann å lage noe ut av det. Tidligere denne uken spurte pappa meg om jeg kunne lage en kake for han og da gjorde jeg nettopp dette. Vi hadde en pakke gele, litt kremost, litt kesam, litt fløte, en litt sliten sitron og en hel del ulike kjekstyper. Etter en liten inspirasjonsrunde på nett kom jeg frem til at dette skulle bli en ostekake. 

Og når det kommer til ostekaker liker jeg å gjøre det enkelt. Ikke fordi jeg ikke liker å bruke lang tid på kaker, men fordi jeg hater oppvask. Denne oppskriften blir det ikke så mye oppvask av, i alle fall ikke i forhold til mange andre ostekaker jeg har vært borte i. Desuten er smaken herlig frisk av sitron og konsistensen fast og silkemyk.

Bunn

  • 200 g valgfrie kjeks
  • 75 g mykt smør


Ha kjeks og mykt smør i en foodprosessor. Som dere sikkert ser brukte jeg litt av hvert av det vi hadde av rester
 Kjør til en jevn masse
Press massen ned i en passende form, gjerne ring med tilhørende fat. Sett kaldt mens du lager ostemassen
 

Ostemasse


  • 1 pk sitrongelé
  • 250 ml vann
  • 2 egg
  • 300 ml kremfløte
  • 125 g kremost
  • 125 g vaniljekesam
  • 50 g melis
  • 1 sitron, skallet


Kok opp 1 dl av vannet og løs gelè-pulveret opp i det. Når alt er oppløst tilsetter du 1,5 dl kaldt vann og rører godt før du setter det til side
Ha resten av ingrediensene til ostemassen i foodprossesoren og kjør et par minutter til en jevn røre
Mens maskinen fortsatt går har tilsetter du geléen i en tynn stråle. Hell massen over kjeksbunnen og sett kaldt i 2-3 timer
 Pynt med noen tynne sitronskiver og revet sitronskall når kaken har stivnet
Ønsker du en høyere ostekake bruker du bare en mindre form.
  Skjær i passende stykker og server :-)
 Kaken er både frisk og silkemyk, akkurat som ostekaker skal være
Kaken holder seg godt noen dager i kjøleskap

2 kommentarer:

  1. Åh, den hørtes utrolig frisk og god ut! :-D

    SvarSlett
  2. Så mye godt du lager!! Tror jeg må prøve noe av det!

    SvarSlett