lørdag 7. september 2013

Flower Power Cakepops

Jeg beklager at jeg ikke får delt så mange oppskrifter som jeg, og sikkert dere også, skulle ønske. Hverdagen min er litt annerledes nå enn den har vært tidligere. Skolen opptar veldig mye tid med tanke på at det er det tredje og siste året på videregående. Samtidig har jeg fått en jobb som gjør at annenhver helg befinner jeg meg i kassa og ikke på kjøkkenet. Når jeg er på kjøkkenet er en god del av det jeg lager på bestilling, og dermed ting dere har sett her før. 

Fremover håper jeg at jeg skal få litt ledig tid til å sette noen av tankene og idéene jeg har i hodet til livet og dele det her. Før den tid har jeg fortsatt et par oppskrifter på lur, blant annet denne på cake-pops.

Mange bruker ofte frosting til å blande med kakesmulene når de lager cakepops. Det kan fort bli veldig søtt, så jeg pleier kremost i stedet for/i tillegg for å forhindre dette. Her har jeg valgt å bruke peanøttsmør i stedet som gjør dem litt salt, og hvem liker vel ikke kombinasjonen salt og søtt?

Peanøttsmør Cakepops

 • Kake-smuler/rester
 • Peanøttsmør
 • Hvit sjokolade
 • Delfiafett (kan sløyfes)
 • Rosa og grønn sukkerpasta/marsipan (eventuelt strøssel)

Ha kakerestene dine i en foodprosessor og kjør til smuler. Prøv deg frem med peanøttsmør til du har en masse du kan forme til kuler.
 Trill like store kuler, sett pinner eller papirsugerør i og sett dem i fryseren i minst 30 minutter. Papirsugerørene jeg bruker er fra Partydesign, og du finner de her. Utrolig fin og frisk farge som går kjempefint til de rosa blomstene og matcher bladene.
I mellomtiden kan du lage pynt. Jeg har brukt en form fra wilton til å lage blomster i sukkerpasta. Den får du blant annet kjøpt på Ebay for 40-50 kroner. Eller du kan kjøpe på Cacas, Kakeboksen eller Hobbyhimmelen. Sukkerpasta finner du blant annet på Jernia, eller du kan bruke marsipan som du farger med pastafarger.
 Smelt sjokoladen sammen med delfiafett (gjør sjokoladen tynnere og lettere å dyppe i) over svak varme i vannbad eller lav temperatur i mikro. Hvit sjokolade svir seg fort! Dypp den kalde cakepopsen i sjokolade og la den renne litt fra seg.
  Fest på pynten din før sjokoladen stivner helt. Du kan like gjerne bruke strøssel, perler eller noe annet du har i skapet, nøtter, hakket sjokolade osv.
 Og du har gjort noen rester du ikke ville servert til noe søtt og delikat som du kan servere med et stort smil.
Cakepops holder seg ca en uke dersom de står kaldt.

1 kommentar:

 1. Hei!
  Jeg er mektig imponert, så mye flott du lager! Og så er du bare unge jenta;) Fantastisk :)
  Du har fått en ny følger ;)

  Klem

  SvarSlett