søndag 2. februar 2014

Brownieskuler

God jul, er overskriften på det første innlegget på bloggen min.  Ett innlegg som ble publisert for godt over en måned siden. Så lenge vil jeg ikke at det skal gå mellom hver gang jeg blogger, men i det siste har måtte innse at ikke alt alltid kan gå slik man vil og tenker. Det er jo også forsåvidt noe de fleste er klar over, men den siste måneden har jeg kjent mye på det å ikke strekke til, ikke få gjort alt jeg hadde tenkt og lyst til å gjøre. Å få dårlig samvittighet for det hjelper ingenting og det er det jeg har blitt nødt til å si til meg selv igjen og igjen og igjen. Jeg går siste året på videregående, har jobb, har venner, har kjørtimer og jeg har, selv om jeg ofte glemmer det, behov for å slappe av. Selv om det ikke har blitt mye tid til det måtte baking og blogging vike for litt søvn og noen timer foran tv. 

Mens jeg har vært borte har vi gått inn i et nytt år og jeg håper ikke nyttårsforsettene og sunn og mat og trening har tatt helt av gårde. Det bør være rom for litt søtt innimellom og det skal absolutt være lov til å kose seg. Med dagens oppskrift kan du nettopp det, og som en bonus er de også sunne! (Dette betyr ikke at kommende oppskriftene kommer til å være det, ikke vær redd) 


Du trenger heller ikke være redd for dadlene i denne oppskriften. Selv om du ikke er så begeistret for dadler er de veldig gode i brownieskulene under. De er seige, søte, fulle av sjokoladesmak og sunne næringsstoffer. (Dadler får du kjøpt i vellassoterte dagligvarer eller på innvandrerbutikker)

Brownieskuler
(ca 16 kuler)

 • 200 g dadler
 • 25 g valnøtter
 • 25 g havregryn*
 • 30 g smeltet smør
 • 20 g kakao
 • Kakao til å trille i
*bruker du glutenfrie havregryn kan også de med Cøliaki spise dem

Finn frem og mål opp alle ingrediensene. Husk å fjerne steinene fra dadlene.
 
Kjør alt sammen i en foodprosessor, blender eller stavmikser. Sett kaldt i 30-60 min.
 Trill kuler i passelig størrelse og trill dem i kakao eller noe annet du liker (kokos, hakkede nøtter, osv)
 Plasser dem gjerne i små konfektformer. Da blir de enda finere å se på i tillegg til at du unngår kakao overalt. Formene er fra søtesaker.no og du finner dem her
Det er helt greit å smake på deigen undeveis
 For gjøre dem ekstra deilikate hadde jeg over litt spiselig glitter til slutt, det finner du her.
Gi bort i gave eller nyt selv, gjerne hver eneste dag og med god samvittighet.
 Oppbevares kjølig, holdbare i ca en uke.

Oppskriften er inspirert av Linda Stuhaug

3 kommentarer:

 1. åå, naam.. de så gode ut!! har tittet litt innom bloggen din etter jul, endelig et nytt innlegg! :D håper på mange kjekke oppskrifter fremover, du er utrolig flink! :)

  SvarSlett
 2. Jeg elsker bare daddelkulger, de er godt nok ekstra fine når de serveres i de små papirsforme som her :D

  - Anne

  SvarSlett
 3. namnam. dette må jeg prøve! :)

  SvarSlett