søndag 15. juli 2012

Appelsinmuffins

I påska hører appelsiner til. Vi spiser appelsiner for seg selv, men også i desserter, sjokolader og i bakst, gjerne på hytta. Her er en enkel oppskrift som passer godt på hytta, både med tanke på ingrediense-listen og utstyr. Selv om oppskriften sier maskin, kan du fint røre den sammen for hånd og få like gode og friske muffins for det!

Appelsinmuffins

  • 150 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 2 store gg
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 3 dl mel
  • 1 dl appelsinjuice
  • Skall av en appelsin
 Miks smør og sukker lyst og luftig på høy hastighet
 Tilsett ett egg, miks det godt inn før du tilsetter neste
Bland mel og bakepulver godt sammen før du sikter det i røra Vask appelsinen godt og riv skallet på den fine delen av rivjernet. Unngå å få med det hvite, det smaker bittert
 Press ut juicen av appelsinen
 Ha appelsinenjuicen og halvparten av skallet i røra
 Vend alt forsiktig inn med en slikke pott
 Fordel røren i muffinsformer plassert i et muffinsbrett
 Stek på 175 grader i 15-20 minutter

 Appelsinglasur

  • 3 dl melis
  • 3-4 ss appelsinsaft
Bland melis sammen med appelsinsaft til du får en rennende glasur
Ha ha ca 1 ts glasur på hver muffins og la den flyte utover av seg selv
 Pynt med resten av appelsinskallet
 Hva passer vel bedre enn herlige appelsinmuffins på hytta i påska, eller hjemme med ski på TV?
Muffinsene kan fryses uten glasur og holder seg et par dager i kjøleskap

1 kommentar:

  1. Hei. Jeg kikket litt på internett etter en oppskrift på en ''påske oppskrift'' til et skoleprosjekt. Så jeg tok denne, håper det går bra!

    Hilsen en jente(14 år)

    SvarSlett