søndag 15. juli 2012

Skoleboller

Dette er den ultimate bolle-oppskriften, uten overdrivelser. Ved å elte inn smøret til slutt blir deigen smidig og lett å jobbe med. Ved å erstatte vanlig sukker med melis blir bollene myke og gode og ved å tilsette vaniljekrem rett før steking gjør skoleboller til en nesten uimotståelig fristelse, spesielt når de nettopp har kommet ut av ovnen.

Skoleboller
(24 stk)

  • 900 g mel
  • 150 g melis
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 pk gjær
  • 5 dl lunken melk
  • 1 egg
  • 150 g mykt smør

Ha alle tørre ingredienser i en stor bolle med eltekrok


Bland det godt sammen


Tilsett melken og egg mens maskinen går


Når deigen har samlet seg tilsetter du smøret litt og litt. Viktig at det er helt mykt så det ikke blir klumper i deigen


Kjør til deigen slipper veggene


Sett deigen til heving i ca 1 time under et håndkle, plast eller lokk


Etter 1 time er deigen over dobbelt så stor


Trill boller og la dem etterheve i ca 1/2 time. (Bildet er tatt etter heving)


Pensle bollene med sammenvispet egg for en blank overflate


Lag en fordyping i hver bolle ved å dra deigen ut til siden med to fingre. Fyll hver fordypning med 1-2 ts vaniljekrem


Stek på 225 grader i ca 20 min eller til de har fått en fin gyllen farge


Smaker kjempegodt alene når de nettopp har kommet ut av ovnen og holder seg ferske i rundt 12 timer


Du kan også pynte dem med melisglasur

Melisglasur

  • 250 g melis
  • 2-3 ss vann
Ha melisen i en bolle og rør i vann til passe konsistens


Fordel rundt kremen og dypp i kokos


Så populær hos så mange!


Bollene kan fryses, men uten melis og kokos. Tin dem på kjøkkenbenken i 1 time før du varmer dem opp noen minutter på 175 grader varmluft i ovnen for å få den nystekte følelsen tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar