Dette
er den ultimate bolle-oppskriften, uten overdrivelser. Ved å elte inn
smøret til slutt blir deigen smidig og lett å jobbe med. Ved å erstatte
vanlig sukker med melis blir bollene myke og gode og ved å tilsette
vaniljekrem rett før steking gjør skoleboller til en nesten uimotståelig
fristelse, spesielt når de nettopp har kommet ut av ovnen.
Skoleboller
(24 stk)
- 900 g mel
- 150 g melis
- 2 ts kardemomme
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 1 pk gjær
- 5 dl lunken melk
- 1 egg
- 150 g mykt smør
- 1 porsjon vaniljekrem/ 1 pakke ferdigkjøpt
Ha alle tørre ingredienser i en stor bolle med eltekrok

Bland det godt sammen

Tilsett melken og egg mens maskinen går

Når deigen har samlet seg tilsetter du smøret litt og litt. Viktig at det er helt mykt så det ikke blir klumper i deigen

Kjør til deigen slipper veggene

Sett deigen til heving i ca 1 time under et håndkle, plast eller lokk

Etter 1 time er deigen over dobbelt så stor

Trill boller og la dem etterheve i ca 1/2 time. (Bildet er tatt etter heving)

Pensle bollene med sammenvispet egg for en blank overflate

Lag en fordyping i hver bolle ved å dra deigen ut til siden med to fingre. Fyll hver fordypning med 1-2 ts vaniljekrem

Stek på 225 grader i ca 20 min eller til de har fått en fin gyllen farge

Smaker kjempegodt alene når de nettopp har kommet ut av ovnen og holder seg ferske i rundt 12 timer

Du kan også pynte dem med melisglasur
Bland det godt sammen
Tilsett melken og egg mens maskinen går
Når deigen har samlet seg tilsetter du smøret litt og litt. Viktig at det er helt mykt så det ikke blir klumper i deigen
Kjør til deigen slipper veggene
Sett deigen til heving i ca 1 time under et håndkle, plast eller lokk
Etter 1 time er deigen over dobbelt så stor
Trill boller og la dem etterheve i ca 1/2 time. (Bildet er tatt etter heving)
Pensle bollene med sammenvispet egg for en blank overflate
Lag en fordyping i hver bolle ved å dra deigen ut til siden med to fingre. Fyll hver fordypning med 1-2 ts vaniljekrem
Stek på 225 grader i ca 20 min eller til de har fått en fin gyllen farge
Smaker kjempegodt alene når de nettopp har kommet ut av ovnen og holder seg ferske i rundt 12 timer
Du kan også pynte dem med melisglasur
Melisglasur
- 250 g melis
- 2-3 ss vann
Ha melisen i en bolle og rør i vann til passe konsistens

Fordel rundt kremen og dypp i kokos

Så populær hos så mange!

Bollene kan fryses, men uten melis og kokos. Tin dem på kjøkkenbenken i 1 time før du varmer dem opp noen minutter på 175 grader varmluft i ovnen for å få den nystekte følelsen tilbake.
Fordel rundt kremen og dypp i kokos
Så populær hos så mange!
Bollene kan fryses, men uten melis og kokos. Tin dem på kjøkkenbenken i 1 time før du varmer dem opp noen minutter på 175 grader varmluft i ovnen for å få den nystekte følelsen tilbake.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar