Jeg skjønte aldri hvorfor Trine skrøt så veldig av Biscotti. Tørre kjeks, hvordan kunne det være såå godt? Det var helt til jeg prøvde det selv. Biscotti er fra Italia og skal tradisjonen tro dyppes i hvithvin. Det er kanskje mer vanlig å dyppe i kaffe her, men de smaker kjempegodt uten å ha vært dyppet i noen ting også. Jeg klarte ikke bestemme meg for hva jeg synes var best, men godt var det!
Biscotti med sitron og mandler
(ca 60 stk)
- 150 g mandler
- 3 eggeplommer
- 250 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 3 eggehviter
- Skall av 1 sitron
- 400 g mel
- 2 ts bakepulver
Grovhakk mandlene og rist dem i ovnen på 175 grader i ca 5 minMiks eggeplommer, vaniljesukker og 200 g sukker til eggedosis. I en annen bolle pisker du eggehvitene, først forsiktig, deretter på litt høyere hastighet mens du tilsetter resten av sukkeret litt og litt til du får en blank marengs. Vend disse forsiktig sammen med en slikkepott
Riv av skallet på sitronen og vend det inn sammen med mandlene i røra
Bland mel og bakepulver godt sammen før du sikter det i
Bland alt godt sammen til en fast deig
Form tre like store emner på en bakepapirkledd bakeplate og stek dem på 175 grader i 30 min
Så fort de kommer ut av ovnen har du de over på et skjærebrett og skjærer pinner på skrå
La biscottiene avkjøles helt på reist før du har dem over i en luftett boks(ikke av plast) eller et glass
En fin gave å gi til noen du er glad i, eller kose deg med selv
Biscotti er holdbare i et par uker i en luftett beholder
Oppskriften er hentet fra bloggen til Trine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar