Når du har lyst på nybakt, men ikke orker å lage rundstykker med trilling og heving eller brød med lang steketid er scones en god idè. Disse tar om lag 30 minutter og smaker helt nydelig når de kommer rett fra ovnen
Grove scones med frø
(12 stk)
- 3 dl grovt mel
- 5 dl mel
- 1/2 ts salt
- 1 ts sukker
- 2 ts natron
- 2 ss smør
- 4 dl kulturmelk
- 100 g valgfrie frø
(brukt her: linfrø, sesamfrø
solsikke- og gresskar-kjerner)
Ha alle tørre ingredienser med unntak av frøene i en bolle eller foodprosessor og rør/kjør det lett sammen
Smuldre med hendene eller kjør smøret inn
Bland den godt inn til du får en litt klissete deig
Legg sconesene på en bakepapirkledd stekeplate, pensle dem med vann eller egg og strø over gresskarkjerner til pynt
Passer godt til søndagsfrokosten eller alle andre tider på døgnet, på hvilken som helst dag hvor du har en halvtime å sette av til å bake
Scones kan fryses og tines en liten time i romtemperatur før du varmer
dem opp i et par min på 175 grader på varmluft (Ikke bruk micro)
så ikke godt ut. Smakte ikke godt.
SvarSlett