Gulrotkake har de fleste hørt om, men squash i kake er heller uvanlig. Smaksmessig gjør den ikke mye av seg, men gjør sammen med gulrøtter disse mufinsene gode og saftige. Dette er fint mat å ha med seg i matpakken på tur eller å kose seg med når man har lyst på noe litt nytt og spennende. Nøttene gir tyggemotstand og er en fin kontrast til de ellers supermyke kakene.
Gulrot- og squash muffins
(16 stk)
- 2 egg
- 200 g brunt sukker
- 0,8 dl solsikkeolje
- 260 g mel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts malt kanel
- 0,8 dl yoghurt naturell
- 1 ts vaniljesukker
- 120 g hakkede pekannøtter
- 250 g revne gulrøtter
- 120 g revet squash
Ha egg, sukker og olje i en mikserbolleMiks til du ser røren er jevn
Sikt i mel, kanel, bakepulver, vaniljesukker og salt
Miks til alt er blandet, men ikke lengre enn det
Ha i revet squash og gulror sammen med de hakkede nøttene
Bland det lett sammen med en sleiv eller slikkepott
Fordel i 12 muffinsformer plassert i en muffinsbrett så de holder fasongen
Stek på 175 grader i ca 15 min
Smaker såklart best nystekte, men er saftige og gode og kan fint oppbevares et par dager kjøig
Muffinsene kan fryses og taes opp en god time før servering
Oppskriften er hentet fra "The Hummingbird Bakery kakeboken"
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar