Om sommeren er skogen full av bær som koster skjorta i butikken resten av året. Hvorfor kjøpe 100 g blåbær for 30 kr på butikken når du kan få flere kg gratis ved å ta turen ut. Selv elsker jeg å plukke bær og sørger for å plukke nok slik at jeg kan ha i fryseren året rundt. Her er en oppskrift på knallgode blåbærmuffins, en av mange ting blåbær kan brukes til.
Blåbærmuffins
(12 stk)
- 2 egg
- 2 dl sukker
- 1,5 dl yoghurt naturell
- 90 g smeltet smør
- 5 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl blåbær
Pisk eggene lett sammen i en kjøkkenmaskin, skru opp hastigheten og tilsett sukker litt etter litt. Pisk deretter til du får en luftig eggedosis.
Tilsett yoghurt og avkjølt smeltet smør og vend det forsiktig inn med slikkepott eller på lav hastighet med maskin
Vend alt forsiktig inn slik at alt er blandet, men ikke mer
Ha bærene i røra
Rør så lite som mulig slik at ikke bærene ikke farger hele røra
Fordel former i et muffinsbrett
Fyll hver form med ca 2 ss røre
Stek på 175 grader i 20-25 min
Smaker så godt nybakt. Saftige og myke, med en tynn sprø stekeskorpe, for ikke å snakke om lukten.
Muffinsene kan fint holde seg et par dager i kjøleskap eller de kan fryses
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar