onsdag 25. juli 2012

Muslibarer


Det finnes mange turbarer, energibarer og andre måltidserstattere på markedet. Ikke alle, men mange inneholder unødvendig mye sukker og tilsetningsstoffer som vi ikke vet om. Jeg vil ikke påstå at disse er det sunneste du kan putte i deg, men mye bedre enn mange av verstingene. Når du baker selv har du kontroll på tilsetningstoffene og det smaker ekstra godt. Disse er supre å ha med seg hvor enn du skal. Bytt gjerne ut ingredienser med akkurat det du liker!

Muslibarer
(15 stk)

  • 1 egg
  • 4 ss olje
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 dl appeksinjuice
  • 1/2 dl honning
  • 1 dl mel
  • 1,5 dl go'dag musli
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 dl tørket frukt/bær
  • 1 dl hakket sjokoladet

Ha egg, vaniljesukker, honning, olje og appelsinjuice i en bolle, visp det lett sammen med en håndvisp og rør inn havregryn, musli og mel

Ha i kokos, tørket frukt (jeg brukte rosiner, tranebær og aprikos) og hakket sjokolade

Bland godt sammen og press "deigen" i en form ildfast form kledd med bakepapir og stek på 170 grader i ca 30 min
La muslimassen kjøles ned i kjøleskap et par timer så den får satt seg før du skjærer den opp i passende biter
Perfekt turmat, etter trening eller som en demper for det kjente søtsuget som ofte kommer i løpet av dagen.
En fin gave og gi bort til noen som kanskje har litt for lite tid til å bake selv
Muslibarer kan oppbevares i kjøleskap i en uke, men holder seg fint en dag i romtemperatur

3 kommentarer:

  1. Hvor mye havregryn brukte du??

    SvarSlett
  2. hei :-) kan må man bruke olje i, eller kan man utelate det?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er ikke sikker, men det er sikkert verdt et forsøk :)

      Slett