torsdag 16. august 2012

Marshmallows

Jeg synes det er gøy å lage ting som de fleste tenker bare er mulig å kjøpe på butikken. Marshmallows er en slik ting, og slett ikke så vanskelig som man kanskje tror. Alle ingredienser i denne opskriften får man tak i hos de aller fleste dagligvareforetninger, utover det trenger du et sukkertermometer, som du finner på Jernia for eksempel. Her har dere oppskrift og fremgangsmåte på en god og imponerende gave eller noe du kan kose deg med selv. 

Marshmallows

  • 250 ml vann
  • 1 pose gelantinpulver
  • 450 g sukker
  • 1 1/2 dl lys sirup
  • Olje til smøring
  • Melis til dekking


Ha halvparten av vannet og gelantinpulver i en bolle og rør lett sammen
 Ha sukker, resten av vannet og sirup i en liten kjele. Kok opp og la stå til temperaturen viser 130 grader, rør om av og til
 Tilsett den varme sirupen i en tynnstråle i gelantinblandingen mens du mikser. Unngå å treffe vispene med sirup da den vil stivne og lage klumper i marshmallowsene

Fortsett og mikse til du får en seig blanding som kan minne om myk tyggis. Jeg delte massen i to på dette tidspunktet og tilsatte litt bringebærsmak og rosa farge i den ene halvdelen
Kle og smør en form med plastfolie og olje. Helle i massen og og stivne i noen timer, gjerne til neste dag før du løfter dem opp av formen og over på en fjøl dekket av melis
 Skjær i passende biter og sørg for at hver er dekket med melis så ikke de klistrer seg til hverandre

Fordel i fine cellofanposer eller oppbevar i en luftettboks.
 Passer kjempegodt i kakaoen eller til å grille i peisen eller kanskje også ute på bål En fin gave å gi til noen du er glad i!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar