Red Velvet er fortsatt litt ukjent i norge, men det kommer seg. I USA derimot er det en favoritt blant mange. Kombinasjonen av en mild sjokoladesmak og en herlig kremostfrosting har falt i smak blant flere av mine venner også.
Red Velvet cupcakes
(12 stk)
- 60 g mykt smør
- 150 g sukker
- 1 egg
- 10 g kakaopulver
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- Rød konditorfarge
- 1,2 dl kulturmelk
- 150 g mel
- 1 ts natron
- 1 ts eddik (kan sløyfes)
Ha sukker og smør i en mikserbolle og miks til du får en lys og luftig blanding
Tilsett egget og miks det inn på høy hastighet
Ha kakaopulver, vaniljeekstrakt og konditorfarge (mengde må du prøve deg frem til selv) i en liten bolle og bland det godt sammen til du får en mørk rød masse
Jeg bruker rød farge fra Wilton som er svært konsentrert i fargen. Sammen med vanlig konditorfarge får du både den fargen du ønsker og en litt mer flytende blanding.
Ha massen over i mikserbollen og kjør til du har en jevn rødfarge. Skrap ned rester fra kantene for å få med alt.
Tilsett kultur melken vekselsvis med melet, start med melken
Deretter mel. Fortsett til alt er blandet inn.
Tilsutt tilsettes natron og eddik som røres godt inn før røren er ferdig
Fordel i muffinsformer som du har plassert i et muffinsbrett. Prøv å få lik mengde i hver. Stek på 175 grader i 15-20 min
Cream Cheese frosting
- 300 g siktet melis
- 50 g mykt smør
- 125 kald kremost
Ha smør og melis i en mikserbolle
Miks til du ikke lengre har smørklumper i blandingen før du tilsetter kremosten
Pass på å ikke mikse for lenge, da blir frostingen løs. Bare akkurat til alt er jevnt blandet og den står av seg selv.
Ha den over i en sprøytepose. Jeg bruker et glass slik at den står stødig mens jeg fyller den
Bruk en M1 tipp fra Wilton og sprøyt i ringer fra utsiden og innover til du kommer til toppen for å få sguirl effekten.
Red Velvet cupcakes holder seg et par dager i kjøleskap, og kan fryses, men uten frosting
Oppskriften er hentet fra "The Hummingbird Bakery kakeboken"
Går det ant å lage uten egg?
SvarSlettDet går, men cupcakesene blir nok litt kompakte
SlettKan man ha konditorfarge i kremen, eller blir den ødelagt ?
SvarSlettDet kan man, men ikke bruk så masse om den er rennende, anbefaler pastafarge :-)
SlettHvis man ikke har pastafarge, kan man bruke vanlig rennende da? Er redd for å ta så mye (for å få en fin rød farge) at cupcaken kommer til å smake konditorfarge. Har du noen tips :) Jeg lager ikke red velvet, men en vanlig vanilje cupcake som jeg skal farge rød ;)
SvarSlettMan trenger ikke så mye konditorfarge når man lager en lys røre, så det går sikkert fint. Det eneste jeg er redd for er at kanskje fargen blir noe rosa, men det skader jo ikke å forsøke :-)
Slett