søndag 15. juli 2012

Suksessterte

Suksessterte er et synonym med besøk hos bestemor for meg. Enten det var bursdag, julekveld eller bare en hurtig visit stod alltid kaken klar og ventet på oss. Ikke at det gjorde noe akkurat, den er kjempegod og hører hjemme i alle store selskapeligheter. Desuten er den glutenfri og kan trygt spises av dem som ikke tåler det!

Mandelbunn
(24 cm)

  • 7 eggehviter
  • 100 g sukker
  • 300 g malte mandler
  • 200 g melis
Sørg for at bollen er helt ren før du har eggehvitene og begynner å mikse på lav hastighet til det skummer

Tilsett sukker og litt og øk hastigheten

Miks til marengsen står av seg selv

Bland malte mandler og melis og sikt det i marengsen

Vend forsiktig med en slikkepott

Fordel røren i en smurt kakeform 26 cm i diameter og strø over hakkede mandler. Stek på 175 grader i 25-30 min

Suksesskrem

  • 7 eggeplommer
  • 1,5 dl kremfløte
  • 200 g sukker
  • 150 g meierismør

Ha eggeplommer og sukker i en liten kjele og rør lett sammen, rør deretter inn fløten. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden
Vær tålmodig og rør til massen tykner, når det skjer tar du kjelen av platen, setter den i et kaldt vann bad og rører litt til før du lar den avkjøles i kjøleskap.
Ha den helt avkjølte eggeblandingen i en mikserbolle sammen med helt mykt meierismør og miks til en lys og luftig suksesskrem. Få med rester langs kantene.
Smør på kaken eller bruk en sprøytepose. Jeg brukte en Wilton D2 tipp for å lage små blomster.
Så delikat
Dette er en mektig kake, som nesten kan minne litt om konfekt, man orker derfor ikke så mye, men det stykket man tar smaker godt!
Pynter med noen sjokoladehjerter, men både blonder og revet sjokolade ville vært fint
Suksessterte er veldig holdbar, kan stå opptil en uke i kjøleskap, men vil muligens få en tynn hinne på kremen. Kaken kan også fryses

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar