tirsdag 17. juli 2012

Müslibarer

Jeg skulle gjerne sagt at dette var enkle, gode og såklart veldig sunne müslibarer som kunne dempe ett hvert søtsug på og likevel være nyttig for kroppen.

Barene er fullstappet med energi, men hvor nærimgsrike de er er en annen sak. Gode er de likevel og gir et ekstr puff før, under eller etter en dag og prøvelsene det bærer med seg.

Muslibarer
(15 stk)

  • 1 egg
  • 4 ss nøytral olje eller kokosolje
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl appeksinjuice
  • 0,5 dl honning
  • 1 dl mel
  • 1,5 dl musli
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 dl tørket frukt/bær
  • 1 dl hakket sjokoladet

Ha egg, vaniljesukker, honning, olje og appelsinjuice i en bolle og visp det lett sammen med en håndvisp

Tilsett mel, havregryn og müsli og bland inn


Ha i kokosen, tørket frukt (jeg brukte aprikoser, rosiner og tranebær) og hakket, gjerne mørk, sjokolade.
Vend alt godt sammen til du får en fast masse
Press ned i en liten form kledd med bakepapir og stek på 170 grader i ca 30 min
La den ferdigstekte müslibaren sette seg et par timer i kjøkeskap før du skjærer den i passende biter med en varm kniv.
Ikke bare er de lett å ta med seg dit du skal, men er også en fin ting for andre å  ha med seg der de skal, kanskje er det en gaveidé?
Müslibarene er svært holdbare i kjøleskap, minst en uke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar