fredag 21. september 2012

Karamellsaus

Jeg vet det finnes ferdig karamellsaus i butikken og det hender jeg bruker den dersom jeg enten ikke har nok tid eller kremfløte tilgjengelig til å lage min egen. Men hjemmelaget er helt klart best og slettes ikke vanskelig heller. Du kan bestemme tykkelse på sausen også, noe i alle fall jeg synes er bra, da de ferdigkjøpte ofte er veldig flytende. Her har dere oppskriften min

Karamellsaus
(Ca 1,5 dl)

  • 50 g sukker
  • 25 g smør
  • 1 dl kremfløte

Ha sukker i en tykkbunnet kjele og smelt på middels varme uten å røre. Når sukkeret har fått en brun farge tilsettes smør..
 .. Og fløte før det røres kraftig sammen
 La karamellen småkoke i rundt ti minutter under omrøring til den tykner noe (Du kan bestemme tykkelsen på karamellen etter hvor lenge du koker). Sett til side og avkjøl
Bruk karamellsaus på is eller andre desserter hvor det passer seg. Passer kjempegodt som en finish på cupcakes eller til fyllet i snickers cupcakes.
Karamelsausen er holdbar i minst en uke. Den vil tykne i kjøleskaps temperatur, men noen sekunder i microen gjør susen før bruk.

2 kommentarer:

  1. Fikk ikke dette til å fungere, da alt var rørt sammen og den skulle stå til avkjøring skilte smørre seg fra resten og la seg på toppen og stivnet. Dette ble da kornet karamell med smør på toppen. Hva har jeg gjort galt?

    SvarSlett
  2. Du trenger ikke vente med å røre alt sammen. Hiv alt oppi kjelen og smelt og rør sammen. La den gjerne koke både 10-15 minutter. Smelt bare halvparten smøret og rør inn den siste halvparten når sausen er ferdig ��

    SvarSlett