fredag 30. november 2012

Hjemmelaget Bounty

Jeg elsker å bli inspirert av sjokoladekombinasjoner, enten ved å lage nye oppskrifter av dem, slik jeg som jeg har gjort ved å lage smash-cupcakes og smash-cakepops, eller ved å prøve å gjenskape dem slik som jeg har gjort i oppskriften under. 

Kokos er en av mine favorittsmaker, den er så frisk og god. Naturlig nok har også Bountybitene i Twist-posene vært populære hos meg (sammen med Daim såklart, som jeg også har lyst å prøve meg på) Jeg har prøvd å lage Bounty før, da med litt mindre hell, denne gangen gikk det bra!

Hjemmelaget Bounty

  • 250 g kokosmasse
  • 400 g kokosmelk (1 boks)
  • 100 g melis
  • 300 g sjokolade
  • 50 g delfiafett
Bland  kokos og melis i en bolle. Rør opp kokosmelken så den blir jevn

 Bland kokosmelken inn i kokosmassen til en jevn blanding
 Fordel massen i en passende form, kledd med plast. Jeg brukte en aluminiums form, men du kan bruke hvilken form som helst. Trykk den godt ned og sørg for en rett overflate før du setter formen i fryseren i ca 1 t (eller lengre)
 Smelt sjokladen over vannbad sammen med delfiafett (les mer om smelting av sjokolade her). Skjær kokosmassen opp i passende biter og dypp dem i sjokoladen med en gaffel
 La bitene renne godt av seg før du setter dem forsiktig over på en rist med bakepapir under
Pynt gjerne med litt tørket kokos før sjokoladen stivner helt.
Og du har hjemmelaget Bounty
  Disse er kjempegode, med en frisk kokossmak. Bytter du ut melisen med sukrin-melis og sjokoladen med en ekstra mørk type er dette også perfekt snacks for dem som har et lavkarbo-kosthold
 Pakk dem inn i en cellofanpose med et fint bånd og gi dem i gave til noen du er glad i. Eller spis dem selv, jeg skjønner godt hvis det frister mer.
Bounty bør oppbevares kaldt i en lufttett boks, da holder de seg minst en uke. De kan også fryses.

13 kommentarer:

  1. Hei. Får man kjøpt delfiafett fra vanlig matbutikk?

    SvarSlett
  2. Hvor selger man cellofanpose?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg pleier å kjøpe hos Søstrene Grene eller på Upstairs :)

      Slett
  3. varmer du kokosmelken?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, men jeg rører i den så den blir jevn :-)

      Slett
  4. Hei!
    Eg prøvde denne bounty-oppskrifta di, dei blei kjempegode! :-) :-
    ...men koksmassen blei litt flytande, syns eg. Har du opplevd det? Evt ka kan eg gjer for at den skal bli fastare neste gang? :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy du prøvde! :-)
      Prøv med litt mindre kokosmelk eller litt mer kokosmasse, det burde gjøre susen. De holder seg også fastere når de står kaldt, eventuelt fryst :-)

      Slett
  5. kokkosmassen falt fra hverandre når jeg kuttet den opp og skulle dyppe den i sjokoladen.den stod i frysen i over en time... er den for tørr eller for løs?? men selv om de ser ganske misslykkede ut, ble de kjempe gode

    SvarSlett
  6. Hva slags sjokolade bruker du 😊

    SvarSlett
  7. Hei! Omtrent hvor mange biter blir det med denne oppskriften? :)

    SvarSlett
  8. Det beste jeg har smakt. Bedre enn orginalen. Jeg byttet ut melis med 85 g sukrinmelis og resten flytende natreena.
    Ina Ringstad

    SvarSlett