Franske makroner er søte små herligheter som krever mye tid, mest i form av venting og skolding av mandler. Når man ser og smaker resultatet er det likevel verdt det. Små delikate munnfuller!
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334420247336.jpg)
Franske vanilje makroner
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334420247336.jpg)
Franske vanilje makroner
(20 stk)
- 100 g mandelmel
- 110 g eggehvite (ca 3 stk)
- 200 g melis
- 5 ss sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- Konditorfarge
Begynn med å skolde mandler ved å koke opp vann og ha i mandlene til skallet løsner (ca 15-30 sek)
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416264080.jpg)
Hell av vannet og fjern skallet
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416441804.jpg)
Ha mandlene på en bakepapirkledd stekeplate og tørk i ovnen på 100 grader i 2-3 timermed ovnsdøren på gløtt
Mal mandlene med en mandelkvern, det finnes maskiner som kan gjøre dette, til du får fint mandelmel
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416510016.jpg)
Sørg for at bollen er ren og ha eggehviter sammen med litt sitronsaft og salt i en mikserbolle
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416574761.jpg)
Miks til det skummer og tilsett sukker litt etter litt før du øker hastigheten
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416605258.jpg)
Miks til du får en stiv marengs, men ikke overmiks
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416727978.jpg)
Tilsett farge og vaniljeekstrakt, jeg brukte gul farge fra Wilton
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416848125.jpg)
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416264080.jpg)
Hell av vannet og fjern skallet
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416441804.jpg)
Ha mandlene på en bakepapirkledd stekeplate og tørk i ovnen på 100 grader i 2-3 timermed ovnsdøren på gløtt
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416480968.jpg)
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416510016.jpg)
Sørg for at bollen er ren og ha eggehviter sammen med litt sitronsaft og salt i en mikserbolle
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416574761.jpg)
Miks til det skummer og tilsett sukker litt etter litt før du øker hastigheten
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416605258.jpg)
Miks til du får en stiv marengs, men ikke overmiks
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416727978.jpg)
Tilsett farge og vaniljeekstrakt, jeg brukte gul farge fra Wilton
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334416848125.jpg)
Sikt i melis og mandelmel.
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334417899247.jpg)
Vend forsiktig inn med en slikkepott til du får en jevn og litt rennende røre
Ha en sprøytepose med rund tip i et stort glass og fyll opp ca halvparten av posen av gangen
Sprøyt ut makroner i den størreksen du ønsker,
Dypp fingeren i litt vann og press ned eventuelle topper. La makronene stå en halv time på benken og hvile før du steker dem på 150 grader i 10 - 12 minutter
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334418070784.jpg)
La makronene ligge en stund på stekebrettet før du løfter dem forsiktig av
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334417899247.jpg)
Vend forsiktig inn med en slikkepott til du får en jevn og litt rennende røre
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334417921781.jpg)
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334417996578.jpg)
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334418028058.jpg)
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334418070784.jpg)
La makronene ligge en stund på stekebrettet før du løfter dem forsiktig av
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334418108945.jpg)
Fyll
(Forslag)
Bruk samme runde tip for å sprøyte fyllet på undersiden av en makron og plasser en annen oppå
Søte, både i utseende og smak. Gule i anledning påske!
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334418205643.jpg)
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334418347478.jpg)
Selv om disse har fått selvskap av en påskekylling kan de fint lages resten av året også.
![](http://bloggfiler.no/mushom.blogg.no/images/1011885-11-1334418370072.jpg)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar